28 Март 2024четвъртък21:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медици от "Пирогов" продължават да искат оставка на ръководството

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 10

Лекари, медицински сестри и санитари от "Пирогов" и вчера протестираха пред лечебното заведение с искане за оставката на ръководството и на директора на болницата проф. Асен Балтов. Протестиращите ги обвиниха в лоша кадрова политика, намаляване на доходите на персонала и нарушаване на трудовото законодателство. Според тях се прави умишлено преструктуриране на звена, за да може персоналът да подписва нови трудови договори, в които има 6-месечен изпитателен срок, по време на който те могат да бъдат освободени. Протестиращите твърдят, че за сметка броя на медицинския персонал, се назначават ненужно много хора в администрацията на болницата и то на прекалено високи възнаграждения.
Медиците изпратиха миналата седмица исканията си в писмо до здравния министър Кирил Ананиев, а след сигнала им започна проверка в болницата на Изпълнителна агенция "Медицински одит". В четвъртък ръководството на "Пирогов" излезе с декларация, с която се отричат твърденията на протестиращите, и се посочва, че това е опит да се урони престижът на лечебното заведение. Отхвърлени бяха категорично обвиненията за увеличаване на дълговете на болницата - напротив, те намалявали. Отречено беше и твърдението, че медици са подписвали декларации с нов изпитателен срок, защото никога не е издавана заповед за промени в структурата на болницата.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ