26 Април 2024петък08:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП в Пиринско обвини ГЕРБ в политическо кадруване

Чака се новоназначени кадри да се сдобият с дипломи, за да се явят на конкурси и да ги спечелят, заявиха социалистите

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 1790

БСП в Пиринско разпространиха вчера протестна декларация, с която обвиниха ГЕРБ в политическо кадруване във всички държавни институции и най-вече в училищата и детските градини. Областният лидер на левицата Валери Сарандев даде пример с ПГ "Никола Стойчев" в Разлог, където преди дни е уволнена досегашната директора Галина Адамова, а на нейно място е назначена педагожка, която била активист на ГЕРБ.
Уволняват се директори и доказани професионалисти в почти всички училища в региона, а на тяхно място се назначават кадри от централите на управляващите, обявиха на съвместна пресконференция вчера членове на ИБ на ОблС на левицата в Благоевград и депутатите от "БСП за България" Николай Бошкилов и Богдан Боцев. В нея участва и Адамова.
"Прави впечатление огромният брой временно назначени директори на учебни заведения. Справка на МОН показва, че в областта в момента 17 души временно изпълняват длъжността директор в училищата в Благоевградска област, което е прецедент в страната. Адамова е назначена с конкурс през ноември 2013 година. Като опитен и доказан професионалист тя е привлякла в гимназията над 200 000 лева за ремонтни дейности и оборудване по различни проекти. Има завидна педагогическа биография, но в крайна сметка бе отстранена по политически причини", подчерта Сарандев.
"Забавя се провеждането на конкурси в продължение на години. Публична тайна е, че за някои от новоназначените кадри на ГЕРБ се чака да се сдобият с необходимите дипломи и документи, за да се явят на тях и да ги спечелят", обясни Сарандев.
Адамова призна, че е била член на БСП, но откакто е поела ръководството на гимназията, е замразила партийната си дейност. През последните две години тя е подложена на 25 проверки от МОН и Регионалното управление на образованието в Благоевград, като често е ревизирана по два пъти на ден с последователно подписани заповеди от кмета Ивайло Златанов. Адамова сподели, че предпоследната голяма проверка, която й е направена, е била по сигнал, дошъл от разложката структура на ГЕРБ и подкрепена от общинското ръководство. Ревизията била 5-дневна и е извършена от представители на МОН. "На 28 ноември ми беше връчена заповедта за уволнението. Вероятно имам пропуски, но твърдя, че съм работила професионално, че съм изградила стройна документация, която липсваше или не беше добре разработена от предшественичката ми. Временно изпълняващата длъжност директор Васка Пенева не успя два пъти на конкурса, но в момента отново е директор на гимназията в Разлог, коментира Адамова.
Депутатите Боцев и Бошкилов заявиха, че няма да спрат да работят по случая и ще зададат въпроси на ресорния министър Красимир Вълчев по време на парламентарния контрол защо в училищата в Благоевградска област са назначени толкова много ВрИД директори, което е прецедент в страната.



Уволняват се директори и доказани професионалисти, а на тяхно място се назначават кадри от ГЕРБ, възмутиха се социалистите

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ