25 Април 2024четвъртък13:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Шеф на Агенцията по храните в София отива на съд, подпомагал бизнеса на сина си

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 108

Бившият международен футболен съдия и настоящ шеф на Областната дирекция по безопасност на храните в София Антон Генов отива на съд по обвинения за престъпление по служба и принуда. Според разследващите той подпомагал фирмата, в която работи синът му. Генов упражнил натиск върху конкурентите й и злоупотребил със служебното си положение.
Софийската градска прокуратура внесе вчера в съда обвинителния акт срещу него. Според събраните доказателства, Генов е разпореждал проверка и изземване на имущество от две дружества, които съхранявали отработена мазнина, изкупувана като суровина за биогориво и от заведения за обществено хранене. Според прокуратурата тези действия не били от компетенцията на БАБХ, а на РИОСВ и Генов е нарушил правомощията си. Разследването е установило още, че целта на Генов била да се набавят облаги за дружество, в което по същото време е работел синът му.
Той е обвинен и за това, че е опитал да принуди управител на търговско дружеството с чуждестранен собственик, което се е занимавало със съхранение на отработена мазнина, да не извършва търговска дейност на територията на София.
На директора на БАБХ в София е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лв. Наложена му е и забрана за напускане на страната. Предстои насрочване на делото от съда

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ