29 Март 2024петък01:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Уж всичко е ОК!

/ брой: 243

автор:Аида Паникян

visibility 1632

Лекари от ТЕЛК се готвят за оставки. Защо ли, щом управляващите уж имат ясна визия за бъдещето на ТЕЛК?!
Медици от ловешката болница пак не са получавали заплати от няколко месеца, а уж всичко беше уредено от предишния екип на МЗ и заплатите щяха да са ОК. Сегашният екип на МЗ пък разкри разковничето на проблемите в болницата, при това с помощта на прокуратурата и икономическата полиция. Е, на министър Ананиев му беше странно как може хора, които месеци не са получавали заплати, да неглижират почивния си ден и да търчат да спасяват пострадалите от катастрофата край с. Микре. Но един финансист трудно може да разбере хората, полагали Хипократова клетва - те просто са от друго тесто.
Още по-странно е, че немалка част пироговци пак са на протест, след като ръководството на болницата онзиден ясно заяви, че там всичко е ОК - проблеми няма, консумативи има, ДМС-тата ще бъдат дадени. А пред входа на лечебното заведение са едни саботьори. Защо ли са там от седмица, щом всичко е ОК?
А и в сектора всичко вече е ОК. Особено, след като касата ще си отдъхне поне за година от "непрестанното" въвеждане и плащане на иновативни лекарства без аналог.
Но защо ли изведнъж президентът наложи вето на тези текстове от закона? На всичкото отгоре и омбудсманът ги даде на Конституционния съд! Защо ли, след като текстовете бяха много добре, а и щяха да бъдат спестени едни 25-28 млн. лв. на касата (или кой знае на кого)?
Ама наистина - човек да им се чуди и на лекарите, и на пациентите, и на президента, и на омбудсмана! В системата всичко е "на шест", а те минаха към опозицията и саботират работата на перфектните екипи, създадени от управляващите. Тези екипи трябваше да "спрат", за да "поправят" разваления автомобил, бутан по баир, наречен здравеопазване (по думите на управителя на НЗОК проф. Камен Плочев).
Интересен начин за ремонтиране на разваления автомобил. Дали господата управляващи са се консултирали с бай Майстор как се ремонтира въпросният автомобил?
Днес автомобилът на българското здравеопазване, съсипано от некадърни ремонти през последните няколко години, с двете си колела е на ръба на дълбока пропаст. Давате ли си сметка за това, господа управляващи? Давате ли си сметка какво ще стане със здравето и живота на 7 млн. български граждани? В държавата няма адекватна профилактика и превенция на заразни болести, нито на незаразни социално значими. Изписват болни с тежки операции и инсулти на третия ден! Как "живее" в семейството на Евросъюза такава болна и бедна нация? Казвате, че България разполага с всички нови лечения дори преди големите европейски държави. Щом е така, защо през ден българите чрез "Зов за помощ" събират пари за лечение на деца и младежи в чужбина?
Вие навярно вече имате достатъчно "лични" средства, за да си купите иновативно лечение без аналог. Затова не ви пука за младите и децата, за които подобно лечение е животоспасяващо. Но за зла участ те просто разчитат на здравните си вноски и на касата. Защо? Нали всичко е ОК?

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ