18 Април 2024четвъртък18:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Русия под бял флаг в Пьонгчан

"Сборная" се страхуват, че ще бъдат изхвърлени за дълго от олимпийското движение, ако бойкотират Игрите догодина

/ брой: 244

автор:Дума

visibility 512

Русия пусна спортистите си на Зимната олимпиада в Пьонгчан (9-25 февруари 2018 г.). Според критериите на Международния олимпийски комитет (МОК) представители на "Сборная" ще бъдат състезатели само с чисто допинг минало. Т.е. те трябва да не са хващани със забранени препарати и да са минали определен брой тестове преди Игрите. Също така допуснатите руснаци ще се състезават под неутрален бял флаг с емблемата на МОК и без цветовете на родината им. Те ще се състезават под названието "Олимпийски спортисти от Русия". При спечелен златен медал в Южна Корея няма да звучи руският химн, а отличията няма да бъдат причислени към общия актив на Русия. Решението на Руския олимпийски комитет (РОК) вчера беше очаквано, след като още миналата седмица президентът Владимир Путин даде зелена светлина за олимпийско участие под неутрален флаг и химн.
Миналия вторник МОК спря Русия от Олимпиадата заради системно нарушаване на антидопинговите правила. Членовете на Изпълкома на РОК пък решиха единодушно да подкрепят своите сънародници с квоти, които искат да се състезават в Пьончан като неутрални атлети.
"Призоваваме за уважително отношение към всеки избор и към подкрепа за всички спортисти, които ще участват в Пьонгчан, за тези, които ще откажат поканата, и за тези, които няма да бъдат допуснати до Игрите", се казва в изявлението на РОК.
"Трябва да се знае, че ако откажем участие, руският спорт ще бъде изхвърлен от олимпийското движение за дълги години. Мисля, че именно към това се стремят нашите опоненти, които са подгрявали тази ситуация. Но не трябва да се поддаваме на провокации", обяви председателят на РОК Александър Жуков.



Шефът на РОК Александър Жуков и председателят на Комисията на спортистите София Великая подкрепиха участието на руски спортисти в Пьонгчан 2018
Снимка БГНЕС

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 254

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ