20 Април 2024събота11:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 244

автор:Дума

visibility 605

Живопис и смесени техники малък формат в "Леседра"
Осмата международна изложба живопис и смесени техники - малък формат, се открива днес, 13 декември, в 18.30 ч. в столичната галерия "Леседра", кв. "Лозенец", ул. "Милин камък" 25, научи ДУМА от галериста Георги Колев. Ще присъстват Розанжела Шайтхауер, художничка от Бразилия, която живее и работи във Виена, Тронд Е. С. Индсетвикен от Норвегия, специално представяне на Павел Койчев, България, със скулптура и проекти, "Бразилия среща България" - 16 бразилски художници, Асоциация на художници от Мавриций, Архиво графико, Мексико, сдружение на художници, студенти от НБУ, в памет на доц. д-р Анна Янева. Тази година са приети за участие 181 автори от 38 страни.

Премиера на "Вълча песен" от Венци Росманов
Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", Съюзът на българските писатели и издателство "Захарий Стоянов" организират премиера на книгата "Вълча песен" от Венци Росманов днес от 18 ч. на II етаж в НБКМ.



Експозиция на художници учители в Кюстендил
"Убежни точки" е насловът на изложба на художници учители, която се открива на 14 декември от 17.30 ч. в Художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора" в Кюстендил, съвместно с Регионалното управление на образованието в града. Убежни точки са точките, в които мислено се събират продълженията на успоредни помежду си прави. Използват се за пресъздаване върху плоска повърхност (картинната равнина) на триизмерно пространство. Творците са обединени от това, че работят като учители в сферата на средното образование в област Кюстендил. Основната част преподават изобразително изкуство. Представени са с над 30 живописни, графични, скулптурни и коцептуални творби.


Концертът на Томас Хемпсън се отлага
Концертът на Томас Хемпсън и Софийската филхармония, който трябваше да се състои на 14 декември, се премества на 16 май 2018 г. поради заболяване на артиста. Купените билети ще важат без нужда от презаверяване. За всички, които вече са се сдобили с пропуски, могат да посетят същата вечер концерта "С музиката на Джон Уилямс" на символичната цена от 5 лева. Същата цена ще важи и за още един редовен концерт по избор от програмата на филхармонията в периода януари-юни 2018 г.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ