25 Април 2024четвъртък11:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Австрийците се отказват от забрана за пушене в заведенията

/ брой: 244

автор:Дума

visibility 26

Австрия не успя да стане поредната страна, забранила пушенето на закрито. Първоначално планираната пълна забрана за тютюнопушене в заведенията, която трябваше да влезе в сила през май 2018 г., отпада. Преразглеждането на действащите към момента правила ще бъде отложено за по-късен етап. Това стана ясно след преговорите между Австрийската народна партия (АНП) на Себастиан Курц и водената от Хайнц-Кристиян Щрахе "Партия на свободата на Австрия".
Същевременно обаче са предприети мерки за превенция на тютюнопушенето сред младите хора. Двете партии са постигнали съгласие допустимата възраст за употребата на цигари да бъде увеличена от 16 г. на 18 г. Тютюнопушенето ще е забранено в лични автомобили, в които се возят лица под 18-годишна възраст. По спорната точка от преговорите за коалиция отстъпи АНП, която настояваше за въвеждане на пълна забрана за тютюнопушене в заведенията. На свой ред от "Партия на свободата на Австрия" подкрепиха запазване на действащите към момента разпоредби.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 99

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 92

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ