20 Април 2024събота06:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

С модерно оборудване се обогати Центърът по руски език в СУ

/ брой: 244

автор:Дума

visibility 249

Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров откри вчера тържествено оборудвания с нова техника Център за руски език "Акад. В.В.Виноградов" (кабинет 124) в Софийския университет. Предвидена бе и среща с ректора проф. Анастас Герджиков. Новото оборудване е монтирано, след като през ноември т.г. Домът на Москва в София направи дарение на Катедрата по руски език в Алма матер.
Центърът за руски език в СУ е открит на 24 май 2004 г. Разполага с езиков кабинет, компютърна и видеозали, библиотека със специализирана лингвистична литература. В него се провеждат лекции на български и чуждестранни учени русисти, тестове по руски език като чужд, изложби и презентации на книги, конференции, семинари, кръгли маси и др. В катедрата работят 19 преподаватели, които осъществяват обучението по езика във всички специалности на СУ. Основна задача, разбира се, е обучението по специалността Руска филология, но според преподавателите  всяка година нараства и броят на студентите от други специалности, както и на чуждестранните студенти, желаещи да изучават руски.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ