20 Април 2024събота08:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ясни 10-те най-добри за 2017 г.

/ брой: 245

автор:Владимир Николов

visibility 499

Организаторите на юбилейното 60-о издание на анкетата "Спортист на годината" обявиха 10-те най-добри спортисти. В гласуването за 2017 г.  се включиха 145 журналисти, а връчването на отличията ще се проведе на 19 декември от 20.30 ч. в зала "Рейнбоу Плаза" и ще бъде излъчено по БНТ.
В десетката очаквано попаднаха абсолютният фаворит Григор Димитров (тенис), сноубордистът Радослав Янков, носител на Световната купа по паралелен гигантски слалом, бронзовите медалисти от световните първенства по таекуондо - Владимир Далаклиев, и по художествена гимнастика Невяна Владинова.
В Топ 10 по азбучен ред са още Александър Везенков (баскетбол), Антъни Иванов (плуване), Боян Петров (алпинизъм), Владимир Илиев (биатлон),
Даниел Асенов  (бокс) и Тихомир Иванов (лека атлетика). 
На церемонията ще бъдат наградени още най-добрият отбор и най-добрият спортист с увреждания, както и “Треньор на годината” в традиционната анкета на вестник “Труд”.
При отборите фаворит е националният ансамбъл по художествена гимнастика, но в конкуренцията участват националният отбор по волейбол за жени до 23 г., шампионките по волейбол Марица Пловдив, женският национален отбор по волейбол, и футболният шампион Лудогорец, достигнал 1/16-финалите в Лига Европа.
В категорията „Спортист с увреждания“ безспорен фаворит е световният шампион и рекордьор на гюле Ружди Ружди, но в Топ 5 са още Ася Бурова (канадска борба), Денислав Коджабашев (тенис на маса), Иван Стоилов (борба класически стил) и Радослав Златанов (лека атлетика).
В класацията „Треньор на годината“ освен наставничката на грациите от ансамбъла Весела Димитрова са Антонина Зетова (на волейболистките до 23 г.), Георги Атанасов (на Радослав Янков), Дани Валверду (на Григор Димитров) и Станимир Стоилов (футбол, спечелил с Астана четвърта титла в Казахстан и класирал отбора в елиминациите на Лига Европа).
Като водещи на церемонията ще дебютират Тереза Маринова, Спортист №1 за 2000 г., и световноизвестната поп изпълнителка  Люси Дяковска.
На сцената ще им партнират Браз Вили ДиДжей, под ръководството на Вили Стоянов и Михаил Йосифов, Поли Генова, Михаела Филева и Кристиян Костов със специално аранжирани за събитието изпълнения.
Във връзка с 60-годишния юбилей церемонията ще бъде посветена не само на постиженията на спортистите, но и на техните семейства, които са неразделна част от успехите на състезателите. С този анонс организаторите намекнаха, че Григор Димитров отново може да не уважи събитието, както и през 2014 г., заради подготовка на новия сезон, но родителите му ще получат наградата.



Безапелационният фаворит за Спортист  №1 за 2017 г. Григор Димитров получи поредно признание за великолепното си представяне в АТР тура през сезона. Негов удар бе избран за “Златен хотшот на 2017 година” в турнирите от сериите “Мастърс 1000”. Гришо бе единственият с 2 номинирани между 9-те най-добри изпълнения, за които феновете гласуваха в страницата на АТП в продължение на шест дни

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ