20 Април 2024събота10:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Соколов блести срещу шампиона

Българският диагонал заби 20 т. на бразилците от Сада Крузейро на клубния Мондиал

/ брой: 245

автор:Дума

visibility 472

Българският диагонал Цветан Соколов отново показа високата си класа и реализира 20 т. при успеха на италианския си отбор Лубе Чивитанова в първия мач от Световното клубно първенство по волейбол в Полша.
С главната заслуга на родения в Дупница волейболист италианците отнесоха без никакво напрежение в група А бразилския Сада Крузейро с 3:0 гейма (25:21, 25:16, 25:18). Бразилците са 3-кратни световни клубни шампиони, все като домакини. Те бяха в серия от 9 поредни победи в турнира.
Соколов направи 6 аса, както и 2 блокади, и бе най-добрият реализатор в мача. Кубинецът Османи Хуанторена добави 10 т. за италианците, а Енрико Кестер завърши със 7.
"Започнахме турнира по най-правилния начин. Разбира се, че съм щастлив. Началните ни удари бяха много добри, а атаките се получаваха на топ ниво", доволен бе треньорът на италианците Джанпаоло Медей.
За силата на италианския състав говорят фактите, че Сада Крузейро защитава титлата си от миналата година, а мачът приключи само за 78 минути. В редиците на Крузейро най-добре се представи друга световна звезда - Робертланди Симон с 11 т. (3 блокади).
"Водени от българина Цветан Соколов, Чивитанова не оставиха шансове на миналогодишните шампиони", отбеляза в страницата си Международната волейболна федерация.
В другата среща домакините от ЗАКСА (Кенджежин-Кожле) обърнаха драматично азиатския шампион Сармайе Банк (Иран) с 3:2 гейма (19:25, 20:25, 25:16, 31:29, 17:15). Лубе Чивитанова и ЗАКСА Кенджеджин играха снощи, за да определят победителя в групата.
В група Б пък Розалин Пенчев отбеляза 8 т. за аржентинския Боливар срещу руския гранд Зенит Казан. Роденият в Разлог волейболист бе втори по резултатност за южноамериканците, които не успяха да се противопоставят на европейския шампион и отстъпиха с 0:3 гейма (20:25, 19:25, 17:25). С 9 т. най-резултатен за Боливар бе Тео Лопес. Руският национал Максим Михайлов пък бе най-резултатен в мача с 18 т., а Алексей Самойленко добави 13.
Николай Пенчев не игра при победата на полския Скра Белхатув с 3:0 гейма (25:18, 25:19, 25:21) над другия азиатски представител Шанхай Волей.
Сърбинът Сречко Лисинац бе най-резултатен с 25 т. за поляците, а звездата Мариуш Влазли добави 18. За китайците по 12 т. записаха Шухан Рао и французинът Жулиен Линеел.


Цветан Соколов забива през двойната блокада на бразилците Филипе и Симон (№10) при победата на Лубе Чивитанова над световния клубен шампион Сада Крузейро с 3:0 гейма
Снимка fivb.org

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ