29 Март 2024петък13:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кой е принц Чарлс

Сали Бидъл Смит разказва за живота на един джентълмен от XVIII век, който е принуден да се изправи пред реалностите на XXI век

/ брой: 245

автор:Дума

visibility 883

Популярната авторка на "Елизабет, кралицата", се завръща отново към живота на английското кралско семейство, за да даде нов поглед към съдбата на принц Чарлс, най-възрастния престолонаследник през последните триста години. Тази биография, която хвърля светлина върху редица аспекти от живота на аристокрацията в наши дни, е резултат от четиригодишен задълбочен труд и стотици интервюта с официални представители на двореца, бивши любовници и приятели, някои от които говорят за първи път открито.
"Принц Чарлс: Страстите и парадоксите на един невероятен живот" (издава "Еднорог") запознава с живота на един мъж от плът и кръв и с всички негови амбиции, колебания и убеждения. Книгата започва със самотното му детство, проследява трудните му училищни години, ранните му влюбвания, интелектуалните му битки и предприемаческите му начинания и разказва подробно за трагичния му брак с Даяна, за дългогодишната му любов с Камила и отношенията му със синовете - принцовете Уилям и Хари, със снаха му, херцогинята на Кеймбридж, както и с неговите внуци.
Кой всъщност е принц Чарлс - самотното, тъжно малко момче, тийнейджърът, търсещ смисъла на живота, наслаждаващият се на привилегиите си аристократ... или може би човек, когото светът съвсем не познава? Как е понесъл болката от един нещастен брак, как е отглеждал осиротелите си синове, как след дълги перипетии на 60 години се жени за онази, която е обичал цял живот; борбите му в защита на природата и екологичното равновесие, за съхранение на културно-историческото наследство на човечеството; любов и ревност, интриги и изневери - страстите, тайните и трепетите на един необикновен живот са представени с разбиране и обективност в тази човешка история.
Сали Бидъл Смит e американска авторка, специализирана в историческите биографии. Сред най-известните й творби са биографиите на принцеса Даяна, Кралица Елизабет II, Бил и Хилъри Клинтън, Джон и Джаки Кенеди. Тя е и журналист на свободна практика към "Венити феър", "Тайм" и "Ню Йорк таймс". "Елизабет, кралицата" печели наградата на читателите на популярния сайт Goodreads за най-добра книга в жанра "История и биографии" за 2012 г.


Чарлс и Даяна, принцеса на Уелс, на балкона на Бъкингамския дворец след сватбата им в катедралата "Сейнт Пол", 29 юли 1981 г.
Снимка (с) Alpha Press


Чарлс и Камила, херцогиня на Корнуол, след сватбата им в общината на Уиндзор, заедно с Хари и Уилям, 9 април 2005 г.
Снимка (с) PA Images/Alamy Stock Photo


Кралското семейство на балкона на Бъкингамския дворец, Лондон, 11 юни 2016 г.
Снимка (с) Stephen Lock/i-Images
 


 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 168

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 161

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 175

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 145

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ