28 Март 2024четвъртък18:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП и ДПС внасят вота на недоверие на 17 януари

Темата е за корупцията, до 10 януари ще сме готови с мотивите, заяви Корнелия Нинова

/ брой: 245

автор:Юлия Кулинска

visibility 501

БСП и ДПС внасят вота на недоверие към правителството на 17 януари, обяви Корнелия Нинова вчера след консултация с ДПС. Темата е за корупцията, уточни лидерът на социалистите. "Мотивите за вота с конкретни случаи в различните сфери ще бъда изработени от работен екип от по четирима депутати от двете парламентарни групи. Ще бъдат извадени "на светло" много конкретни случаи, които досега не са били обявявани. Датата не я обвързваме нито с ретрограден Меркурий, нито с някаква Венера, отговори Нинова на въпрос дали датата не е избрана нарочно, тъй като от януари започва председателство на България на ЕС. Тя уточни, че 10 януари е първият работен ден за парламента.
"Темата е свързана с корупция, тъй като присъства във всички секторни политики. Ще се опитаме с конкретни факти да защитим мотивите на внесения вот", обясни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Попитан как ще се възприеме от европейските ни партньори вот на недоверие в началото на българското председателство на Съвета на ЕС, председателят на ДПС беше категоричен: "Много положително".
Това е първият вот на недоверие към третото правителство на Бойко Борисов от началото на мандата. Припомняме, че 49-ят конгрес на БСП възложи на парламентарната група на партията да поиска вот на недоверие към кабинета. Това трябва да стане по тема, разкриваща най-ясно корупционната политика на ГЕРБ, гласуваха делегатите на форума. На първата консултативна среща между БСП и ДПС на 11 ноември двете формации се разбраха да обсъдят темата на вота веднага след приемането на държавния бюджет за 2018 г. Разговорът, насрочен за миналата седмица, не се състоя заради отсъствието на лидера на ДПС. Вчера двете формации са се обединили около идеята, че преди Коледа искане на оставка на кабинета е безсмислено и няма да получи нужната гласност.
Това е вот заради самия вот, коментира нервно Тома Биков от ГЕРБ. Той заподозря конспирация, че зад датата на вота стои опит за саботаж на председателството на Съвета на ЕС. Биков обаче с половин уста призна, че в България има корупция, "както има корупция в Германия, Франция, в Италия и във всяка държава". "България има проблем с корупцията и се опитваме, доколкото можем, да я намалим, иначе едва ли някой ще ни повярва, ако кажем, че ще я унищожим и ще я направим нулева. Добре, че са ДПС да вкарат БСП в някаква рамка, иначе изглеждат като разпасана дружина, която се чуди с какво да се занимава в парламента", пошегува се дебелашки Биков. "Неслучайно са избрали ден преди официалното поемане на председателството, за да могат на следващия ден да обиколят телевизиите и да говорят колко лоша е България", изцепи се гербаджията.
Да се прави вот за корупция на база на предположения, на непроверени публикации, които витаят в общественото пространство, е пиарход на опозицията, е мнението на Искрен Веселинов от "Обединени патриоти". Опозицията се плъзга по  плоскост, чиято единствена цел е да злепоставя България и да вреди на нейния имидж в момента на започване на председателството, повтори той тезата на ГЕРБ.



По време на дебатите по вота на недоверие ще бъдат извадени "на светло" много конкретни случаи, които досега не са били обявявани, заяви Корнелия Нинова

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 276

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 296

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ