04 Май 2024събота17:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

87% от българчетата използват интернет

/ брой: 246

автор:Дума

visibility 29

87% от българските деца използват интернет и всяка година този процент се увеличава. Дигиталният свят крие невероятен потенциал, но и твърде много рискове и опасности. Това са част от констатациите в доклада на председателя на УНИЦЕФ за България Мария Хесус Конде, представен на конференцията "Състоянието на децата в дигиталния свят през 2017 г.", организирана в София от УНИЦЕФ и Държавната агенция за закрила на детето.
В България 73% от децата имат фейсбук, a всяко трето дете има публичен профил. Всяко пето дете се среща с някого, с когото не се познава. Най-голям риск е, че не се знае с кого си пишеш. Нужно е да се помогне на децата, за да бъде намален рискът при онлайн комуникацията, смятат от двете организации. 48% от децата в социалната мрежа не могат да различат дали една информация е вярна или не. Всяко трето дете признава, че са се държали обидно с него, сочат данните.
 Конде посочи, че над 300 милиона деца по света нямат интернет, което също трябва да се промени, защото сред тях са и такива в неравностойно положение. Докладът очертава 6 приоритетни действия за силата на дигитализирането - осигуряване на достъп до интернет, предпазване на децата от онлайн увреждане, осигуряване на неприкосновеността на самоличността, преподаване на дигитална грамотност, поставяне на децата в центъра на дигиталната политика, етични практики и стандарти в дигиталния свят.
 
 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1211

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1187

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1073

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1222

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1401

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1199

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1167

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1372

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1202

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1311

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ