Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Няколко думи

От друго не разбират

Мая Йовановска

15. Декември 2017 , брой: 246   733   0Днес КЕВР трябва да одобри новите цени на водата. Готвят ни поскъпване до 20%, като в някои градове цената ще доближи 4 лв. за кубик. Това е предизвестен удар върху пробитите кесии на нашего брата - още м.г. комисията утвърди 5-годишните планове на ВиК-та.
Близо две десетилетия слушаме все едно и също - колко е зле преносната мрежа, колко са огромни загубите - средните са 60%, а на места надхвърлят 80 на сто, и колко е нереформиран секторът. Разни министри и чиновници каканижат как, за да се подобри положението, ни трябват 12 млрд. евро. И с аргумента за повече инвестиции дружествата попмпаха цените, но мрежата си е все същата, загубите не намаляват, а качеството не се повишава. Кой и как проверява?
С наближаването на 15-ти зачестиха акциите, с които се опитват да ни убедят да си мълчим, щото нямало друг начин, освен поскъпване. От МРРБ най-нагло даже обявиха, че ВиК секторът трябва да се финансира именно с цената на услугата. Сиреч - канят се от всички нас да изсмучат онези милиарди, без значение дали можем да ги платим.
Ако обаче ти, гражданино, не искаш да плащаш чуждия масраф, се вдигни и ела днес пред КЕВР на протест. Щото тия от друго не разбират.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"