20 Април 2024събота19:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Стига глупости

/ брой: 248

автор:Георги Георгиев

visibility 1467

Сестрата на министър-председателя Бойко Борисов д-р Красимира Иванова е често търсена за здравни коментари от някои медии. Това само по себе си е достойно за коментар, защото доста хора във властта също имат роднини, които работят на отговорни позиции и сигурно са доказани професионалисти, и като нищо могат да подкрепят политическите тези на облечените във власт техни близки. Например съпругата на Цветан Цветанов може да разкаже нещо за ДАНС и реформата в нея, мъжът на Десислава Атанасова може да даде ценни съвети как да се облекчи животът на българския строител. И в опозицията сигурно може да се намерят такива примери, но някак си не е готино да се прави това. А когато се случи един роднина да се появи синхронно в две-три медии по едно и също време, цялата работа намирисва на постановка. Но това е по-скоро към медиите.
Всъщност, д-р Иванова в своите вчерашни изявления пред "Нова телевизия" и в. "24 часа" казва, че мораториумът върху вноса на най-нови лекарства не бива да се политизира и че "в медицината не бива да има политика". Това е много интересна позиция и тя напълно се вписва в това, което казват други от ГЕРБ. Например д-р Даниела Дариткова, председател на здравната комисия в НС, също призовава здравеопазването да не се политизира и дори го намира "за изключително вредно".
Моля?! Дариткова е политик. Занимава се с политика, работи на място, където се прави политика, и призовава това, с което се занимава, да не се политизира. Няма как това да се коментира с речников запас, ограничен от рамките на добрия тон. Казаното и от сестрата на премиера Борисов, и от депутата д-р Дариткова обаче изцяло и последователно се вписва в налагания в последно време гербаджийски модел "на говорене" срещу "политизирането", който има две цели. Първата - да се убеди населението, че всяка критика срещу всичко, казано от ГЕРБ, е "политизирана", което в техните представи очевидно означава, че е лоша, неправилна, лъжлива, достойна за игнориране, може би "фалшива", ако питате Цветан Цветанов. И втората цел е говорещият да не заспи.
Ако не бива да се политизират проблемите на здравеопазването, означава, че не бива и не може да има политически заявления по този повод, политически реакции, политически протести. Т.е. нищо. Здравеопазването трябва да се намира във вакуум, според ГЕРБ. Тези хора или са извън всякакво мислене, или са решили да превърнат в абсурд, в пиеса по Кафка, правенето на политика. Защото например видът здравно осигуряване, който е ключов за модела на здравеопазване, е чиста политика. Прави се от политици. Самият факт, че съществува фигурата на министър на здравеопазването (политическо лице), означава, че то е политика. Ако политиката е лоша, работа на опозицията е да я критикува и да подкрепя пострадалите от нея. Във всяка сфера. Това е обществото. Другото е махленска клюкарница.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ