Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Спорт

Станислав Тодоров е най-добър рефер

Владимир Николов

19. Декември 2017 , брой: 248   297   0Станислав Тодоров бе определен за Съдия №1 на 2017 г. от Асоциацията на футболните рефери. 41-годишният шуменец печели наградата за трети път след 2011 и 2012 г. Той е първият трикратен носител на отличието, което се връчва ежегодно от 2009 г. Негови подгласници станаха Ивайло Стоянов-Сватбата, победител от 2014 г., и Николай Йорданов, носител на първия приз.
"Малко съм изненадан. Има доста колеги, които заслужават наградата. Според мен направихме добра година. Всички мачове са трудни. Няма лесен мач, независимо кои отбори играят. Нашата цел е да се опитаме да допускаме колкото се може по-малко грешки, защото всички грешим. Факт е, че имаше доста грешки. Годината не беше лесна. Но мисля, че освен грешките имаше и добри отсъждания. Трябва да се работи. Няма какво друго да кажа - работа, работа и пак работа", каза Тодоров.
За най-добър асистент-съдия беше избран Мартин Маргаритов, а №1 при дамите стана Християна Гутева. За заслуги към футболното съдийство бяха отличени Георги Кабаков-старши, Величко Цончев и Тодор Колев. Награди получиха и оттеглилите се от професията Таско Тасков, Светослав Динев, Николай Стайков, Николай Христов и Николай Георгиев.
"Ние в България всички сме индианци, но имаме много вождове и малко индианци, които да работят. Аз признавам един вожд. Моят вожд е президентът на футболния съюз Борислав Михайлов. Но нека да гледаме позитивно. За да прогресират българските съдии, трябва да има лобизъм, трябва да има срещи. От 29 февруари на семинар в София пристига съдийската комисия на УЕФА. Как мислите, тя идва заради сините очи на Петър Петров ли? Не, напротив. Идва заради доверието, което има към нашия президент от УЕФА, за това, че Марк Бата работи тук, и защото виждат, че има развитие", каза пък шефът на реферите Петър Петров и обяви, че ако Михайлов не бъде преизбран на конгреса на БФС на 16 февруари, ще напусне поста.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"