Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Вярна представа

Ина Михайлова

20. Декември 2017 , брой: 249   1761   0КОНПИ, Прокопиев... Прокопиев, КОНПИ...
Нова дъвка за медиите. И действащи лица в постановката. Надпреварват се да шестват по медиите и да хвърлят обвинения. Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е бухалката на властта, стана ясно от изявите на Иво Прокопиев... Бойко Борисов не ми влияе, само ми разписва отпуските, рече вчера шефът на независимия орган Пламен Георгиев... Кое е законно, кое - незаконно, кой кого натискал, принуждавал, чии пари с какъв произход са... Сложна е тя!
Има обаче две нещица, дребнички такива, на които е добре да обърнем внимание. Не защото са прекалено скромни резултатите на КОНПИ (що е то?) в годините, ами щото се набиват уж небрежно. Първо, иначе авторитетно звучащият Пламен Георгиев сигурно щеше да хване вяра, ако не беше рекъл, че не знае Иво Прокопиев какви медии има. Ама те го притискали, ревеше преди ден. Второто обаче е по-определящо. В натрапващо самоуверената си изява от телевизора шефът на независимия орган не пропусна да повтори и потрети добре заучена фраза: "Представяте ли си този човек (Прокопиев - б.а.) как мисли, че функционира държавата. Някой се обажда на комисията и комисията прави проверка..." Или: "Как си представя този човек, че действа държавата?! Обажда се някой, образува, прекратява проверки... Къде отива правовата държава?!"
Всеки здравомислещ човек у нас е наясно, че точно така функционира държавата Му. Не сме късопаметни - тефтерчето на Филип Златанов и "Ало, Ваньо" ни стигат.
А в докладите от Брюксел сочат КОНПИ като образец за "солидни" резултати (къде ги?). И настояват да се гарантира, че комисията ще продължи да работи независимо и ефективно. Ще, ще! Още малко и новото мегазвено ще се опече в пленарна зала, а дотогава бъдещият му шеф ще е минал през огън и вода, ще е прокопал трасето. И ще е отстранил оногова, който пречи Нему и аверите Му. КОНПИ дебне! От 681 г. до днес, ако се наложи.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"