20 Април 2024събота16:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Не целувай ръка на палача си

/ брой: 249

автор:Аида Паникян

visibility 1338

Открай време най-голямата мъка на ГЕРБ е да бъдат изпреварени в някоя добра идея от БСП! Подобни хапки винаги са били трудни за преглъщане от сегашното мнозинство, но им се налага да се задавят предколедно.
Иде реч за мораториума на новите лекарства.
Разбира се, едва ли някой се е съмнявал в  наглостта и безочието на Цветанов и сие, но за него и ГЕРБ най-лесната кражба е кражбата на идеи. Само че, уважаеми тежко болни, не забравяйте кой с охота и без да му мигне окото подписа само преди дни смъртните ви присъди и утре не целувайте ръка на палачите си!  
Предполагаемият сценарий от есента насам: някой казал на Бащицата, че със спирането на "новите молекули" ще бъдат спестени едни пари - около 25-30 млн. лв. Щом е за спестяване на пари от каквото и да било, стига да не е от магистрали, Бащицата дава благословията си и се разпорежда депутатите от партията под строй да гласуват за мораториума. Онова, което очевидно управляващите не са очаквали, бе активната позиция на болните и близките им, подкрепени от лекарите. Не са очаквали и толкова сериозен отпор от опозицията, която вчера бе категорична, че единственият начин да бъде измит позорът от това бездушно и неморално решение на мнозинството, е актуализацията на бюджета на НЗОК за 2018 г.!
Осъзнал грешката, Бащицата с обичайната си плоска хитрост започва да бие отбой по заобиколни пътища - явно някой му е обяснил, че тези "молекули" не са онези и той самият става за резил с безумния мораториум. Затова беше хвърлянето на прах в очите с измислената "комисия" към МЗ, която уж трябваше да решава кой какви лекарства да получава - прозрачен опит да бъде заобикалян собственият им недоизкусурен закон и явно набързо взето решение извън първоначалния сценарий.
Водили били преговори с пациентски организации. Но едва ли тези "пациентски организации" са представлявали онези болни хора, които в студа и снега протестираха пред чуждите посолства и пред парламента, но със сигурност са били проправителствените организации! И пак ситуация извън сценария.
Та се стигна дотам каката на Бащицата да дава изявления по медиите, че мораториумът е грешка. Е, каката не взема решения по политиките в здравеопазването, но пък служи за "човешки" пиар на братчето-Бащица. Стар, изпитан, но плосък номер.
Усетили безславния финал на "сценария" си, управляващите се разшетаха в спешен порядък. Бащицата бил казал на Нинова, че ще мисли, Цветанов бил обещал да се изкоментира проблемът в парламентарната група и т.н., и т.н. Все познати и добре известни номера на шикалкавене на ГЕРБ. Естествено, големият въпрос пред партията е как да извърти нещата, та да изглежда, че не те бият отбой, а по тяхна идея параграф 6 отпада. Те така и щяха да направят, но например през януари-февруари, ама пустата опозиция като ги изпревари... 
Днес обаче за пореден път стана ясно, единствената цел на партийния им лидер е Той да бъде в бяло и винаги да се явява като спасител. Независимо дали цената за това е здравето на българските деца и млади хора, дали са доходите на възрастните ни родители.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ