Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Спорт

Грациите се заканиха догодина пак да са на върха

Владимир Николов

21. Декември 2017 , брой: 250   217   0
Снимка

Капитанката на ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова (в средата) с наградата за Отбор на годината

Ансамбълът на България по художествена гимнастика, спечелил сребърен медал в многобоя и бронзов на 3 топки и 2 въжета при дебюта си на световно първенство, очаквано бе избран за Отбор на годината.
„Много сме щастливи. За нас е огромна чест да сме тук и да държим тази престижна награда. Благодарим на гласувалите за нас. Не сме си и представяли, че ще станем Отбор на годината. Благодарим на Федерацията и най-вече на Илиана Раева. Благодарим ви, госпожо, че бяхме постоянно до нас, заразявахте ни с любовта си към художествена гимнастика и ни учихте как да бъдем шампиони. Благодарим на треньорите ни, на Михаела Маевска, която миналата година бе тук на нашето място и, разбира се, на човека, който ни направи отбор, вече мога официално да я обявя за Треньор на годината – Весела Димитрова. Научихме много тази година. Надяваме се това да е началото на нашия път и успехите ни. Ще си позволя да обещая, че ще продължаваме да се трудим неуморно. И ще се постараем да ви радваме, всички, които ни подкрепяхте, и догодина отново да сме тук. Надяваме се 2018 година да е още по-силна от тази. Световното първенство ще е в България. Надяваме се залата да е пълна и публиката да ни подкрепя, както досега“, заяви капитанката на ансамбъла Симона Дянкова от името и на останалите грации Лаура Траатс, Теодора Александрова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, както и на резервите Стефани Кирякова, Камелия Стоилова и Анна Шивачева.
„Много сме щастливи. Огромна чест е за нас, че държим тази престижна награда в ръцете си. Не сме си и представяли, че още през тази първа година за нас ще станем Отбор на годината. Пожелаваме си догодина да е също толкова успешна, като през 2017-а", допълни Теодора Александрова.
"Надявам се догодина и аз, и брат ми да сме на тази церемония", добави Елена Бинева. Брат и Калоян е европейски шампион по таекуондо.
"Обещахме на Весела Димитрова догодина да спечелим същата награда. Ще продължим да тренираме все така усърдно, със същата страст и толкова отдадено и ще направим всичко възможно, за да сме отново толкова добри", заявиха в купом новите "златни момичета" на България. 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"