25 Април 2024четвъртък15:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гришо пак е №1

Тенисистът отново присъства дистанционно от Маями на церемонията

/ брой: 250

автор:Владимир Николов

visibility 79

Очаквано Григор Димитров е Спортист №1 на България за 2017 година. Тенисист №3 в света спечели първото място в 60-ото юбилейно издание на анкетата, в която се включиха 145 журналисти. Те му отдадоха заслужено признание за спечелените турнири в Лондон на 8-те най-добри за годината, както преди това в Бризбейн, София и първия "Мастърс" в кариерата му в Синсинати, както и достигането до полуфинал в първия турнир от Големия шлем през годината - Откритото първенство на Австралия.
Както и през 2014 г., когато триумфира за първи път като Спортист №1 в България, хасковлията не можа да присъства на церемонията и да получи лично приза си, тъй като води усилена подготовка за новия сезон в Маями. Гришо бе записал специално послание чрез телемост от САЩ, а майка му Мария взе наградата.
„Здравей, България. Много тежки тренировки в последните седмици. Подготвям се за догодина. Благодаря ви, че съм избран за втори път. Това означава много за мен. Пожелавам на всички спортисти много успехи. Желая ви Весела Коледа и се надявам 2018 година да ни донесе още успехи”, сподели Гришо от Маями.
„Тази година беше много важна за Григор. Надявам се, че ще продължи да бъде така и догодина. Знам какво преживявате и вие. Искам да благодаря за тази хубава награда. Лично ще му я връча. Благодаря на всички спортисти и да продължават в този дух. Благодаря на екипа на Григор Димитров, на всички хора, които го подкрепят”,  каза майката на Гришо.
Заради очакваното отсъствие на победителя в анкетата, организаторите удостоиха със специално внимание семействата на спортистите.
Очаквано на второ място се класира носителят на световната купа по сноуборд в паралелния гигантски слалом Радослав Янков. Той получи наградата от баща си, който е и негов първи ски учител.
„Благодаря на всички, че съм избран и съм в толкова предни позиции. Искам да благодаря на семейството ми, че ме е възпитало по този начин и затова, че съм такъв човек, какъвто съм в момента. Благодаря ви и Весели празници!”, каза Радо Янков.
Трета остана примата на грациите ни от художествената гимнастика Невяна Владинова, бронзова медалистка от Световното в Пезаро. Плевенчанката също получи наградата от баща си.
„За мен е изключителна чест да съм сред 10-те най-добри спортисти. Тази година ми върви на бронзови медали. Надявам се занапред да променят цвета си. Благодаря на ММС, на БФХГ, на семейството ми, на приятеля ми, на спонсорите. Весели празници и се надявам догодина да имаме още повече успехи”, сподели Владинова.
Изненадващо 4-и се класира младата надежда на българското плуване Антъни Иванов, достигнал финал на Световното първенство за мъже в Будапеща на 200 м бътерфлай и спечелил бронзов медал в същата дисциплина на шампионата на планетата за юноши в Индианаполис. Талантът получи наградата от малките си сестрички.
„Благодаря на всички. Благодаря на родителите ми и семейството ми, на треньора ми и най-вече на журналистите, които ме избраха в десетката. Дано догодина имаме още повече успехи. Дано догодина да е по-труден изборът. Желая на всички весели празници и много успехи догодина“, каза Иванов.
Пети остана двукратният европейски шампион по бокс Даниел Асенов. „Щастлив съм, че за втора година съм в топ 10. Искам да благодаря на Красимир Инински, на Спортното министерство, на треньорите ми и занапред си желая да съм здрав и тепърва ще жънем успехи“, каза Тайсъна от Кукорево, след като получи наградата от приятелката си Розалия Пайчева.
Класираният на 6-о място Александър Везенков, който през лятото бе избран в драфта на НБА от Бруклин Нетс, също пропусна церемонията заради участието си с Барселона.
Седми в звездната класация се нареди първият европейски шампион на България в мъжкия биатлон Владимир Илиев.
„Съжалявам, че не съм в залата. Искам да благодаря за гласуваното доверие, благодаря на моите спонсори, на екипа ми, на Федерацията и на Спортното министерство и на моите родители. На всички български спортисти желая много успехи през 2018 г.“, каза Илиев, който се готви за Игрите в Пьонгчан, а наградата получи също баща му.
Алпинистът Боян Петров, покорил 10 осемхилядника, получи наградата от  съпругата си Радостина.
„Искам да ти пожелая хималайската корона и късметът никога да не те напуска“, каза половинката на алпиниста.
„Благодаря, че съм отново в тази класация. Това е четвърти път. Беше трудна година, но направих два осемхилядника. Догодина тръгвам към Еверест. Вече няма връщане назад. Пожелавам на всички догодина да имате личните си Еверести. На треньорите да развият своите таланти и догодина да има шампион до шампион в тази зала“,
Неочаквано едва девети бе класиран таекуондистът Владимир Далаклиев, спечелил единствен през годината медал от световно първенство в олимпийска дисциплина - бронз от шампионата в Муджу, Южна Корея. "Аз съм максималист и не съм доволен от всичко различно от първото място. Ако мога да направя компромис, това е за третото място. Изключително съм щастлив, за мен е чест да присъствам сред най-добрите спортисти на България за 2017 г. Хубавото е, че имам накъде да се развивам и се надявам да се кача по-нагоре в класацията. Благодаря на моите треньори Пламен Трънски и Иван Божилов”, каза ботевградчанинът след награждаването. Той получи наградата от майка си Мария Далаклиева и бе отличен и като най-добър млад талант от спонсора на церемонията "Еврофутбол".
Последен в призовата десетка този път остана лекоатлетът Тихомир Иванов, който получи наградата от брат си Михаил Иванов.
„Това бе моя мечта. Винаги съм искал да я осъществя. Тренирам силно и усърдно. Тази година успях да вляза в топ 10. Желая на всички весели празници“, каза състезателят ни в скока на височина, когото травма лиши от медал на Световното по лека атлетика в Лондон.

Световният шампион и рекордьор на гюле Ружди Ружди получи награда от майка си Сейме като най-добрия между спортистите с увреждания
„Тази вечер се чувствам горд, за пореден път съм избран за параолимпиец  №1. Благодаря на гласувалите за мен. Искам да благодаря на моя треньор за всичко, което е направил за мен. Искам да благодаря на Параолимпийската асоциация за подкрепата“, каза Ружди Ружди.




Григор Димитров отправя видеообръщение от Маями и благодари за избирането му за Спортист на 2017 г. в България, а в негово отсъствие майка му Мария Димитрова получи наградата




Световният шампион и рекордьор на гюле Ружди Ружди получи наградата си за най-добър Спортист с увреждания за 2017 г. от майка си Сейме
Снимки БГНЕС



10-те най-добри спортисти
 1. Григор Димитров (тенис) 1428 т.
 2. Радослав Янков (сноуборд) 1086
 3. Невяна Владинова (художествена гимнастика) 729
 4. Антъни Иванов (плуване) 620
 5. Даниел Асенов (бокс) 598
 6. Александър Везенков (баскетбол) 482
 7. Владимир Илиев (биатлон) 369
 8. Боян Петров (алпинизъм) 332
 9. Владимир Далаклиев (таекуондо) 276
10. Тихомир Иванов (лека атлетика, скок на височина) 251

Спортист с увреждания на 2017 г.
Ружди Ружди (лека атлетика) 1340 т.
Отбор на 2017 г.:
Национален ансамбъл (художествена гимнастика) 920 т.
Треньор на 2017 г.:
 1. Весела Димитрова (художествена гимнастика, ансамбъл)    84 т.
 2. Дани Валверду (тенис) 79
 3. Станимир Стоилов (футбол) 77
 4. Антонина Зетова (волейбол) 43
 5. Георги Атанасов (сноуборд) 42
 6. Иван Петков (волейбол) 20
 7. Николай Вакареев (плуване) 8
 8. Пламен Трънски (таекуондо) 7
 9. Димитър Мутафов (бокс) 6
10. Ангел Стойков (футбол) 5
11. Николай Киров (футбол) 4
12. Веселин Великов (футбол), Николай Захаров (биатлон), Петър Касабов (борба) 3
15. Любомир Минчев (баскетбол), Петър Хубчев (футбол), Стамен Белчев (футбол) 1
 
Млад талант на 2017 г.:
Владимир Далаклиев (таекуондо)

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ