29 Март 2024петък14:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Павел Журавльов:

Работата с младите хора ще продължи

Подготвяме инициативи във връзка с юбилея на Руско-турската освободителна война, заяви директорът на РКИЦ

/ брой: 250

автор:Надежда Ушева

visibility 174

Популяризация на постиженията на руската култура и изкуство, разширяване на хуманитарното сътрудничество - образование и наука, укрепване на отношенията между двата народа, са сред основните приоритети през 2018 г., заяви Павел Журавльов, ръководител представителството на Россътрудничество в България и директор на Руския културно-информационен център. По думите му ще продължи да се работи по проекти, които са насочени към съхраняването на историческата памет. В тях влизат юбилейните дати, свързани с Руско-турската освободителна война 1877-1878 г. През новата година вниманието и усилията на центъра ще бъдат насочени към различни младежки и студентски организации, включващи различни инициативи като поддържане на млади учени, занимаващи се с космическата тематика. Така също ще се засилят и контактите с футболни съюзи и спортисти във връзка с предстоящото Световно първенство по футбол в Русия. РКИЦ ще предоставя информация за всичко, отнасящо се до мачовете, отборите и по-ярки моменти от други световни шампионати, посочи Журавльов. Сред основните задачи е разработването на Мобилна библиотека на руски език, която ще бъде достъпна в различни региони на страната. А всички ентусиасти, които искат да се докоснат до богатството на руската литература, може да се запишат в т.нар. електронна библиотека и ще имат парола за безплатен достъп.    
РКИЦ изпраща отиващата си година със срещи с българските землячества в страната. Радостен съм, че се запознах с кметове на Павликени, Трявна, Разград... С тези градове се зароди добро сътрудничество, а с голяма част от хората станахме приятели и обсъждаме съвместни проекти. На територията на центъра вече се организират срещи на българското землячество, и то по инициатива на местните, сподели директорът на РКИЦ. Голям успех има и проектът "Открита Арт сцена на "Шипка", в рамките на който се представят популярни постановки на руски и български автори, както и пиеси за деца. Всяка събота за тях се организират различни събития. На реновираната голяма сцена гостуват трупи от страната, между които Смолянският и Пазарджишкият театър.
Особено вълнуваща е огромната красива елха, разположена в центъра на Мраморната зала на РКИЦ, която очаква най-малките посетители. За тях е подготвена специална детска програма - с много музика, танци, игри и изненади с Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата. Предстоят празнични спектакли днес, 21 декември, от 11, 13 и 14.30 ч., на 22-ри от 10.30, 12 и 16 ч., на 26, 27, 28-и в 11.30 ч.



 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ