Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Октомври 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Култура

"Зимна приказка" нарисуваха в читалището на Добрич

Дана Русева

21. Декември 2017 , брой: 250   229   060 рисунки участват в изложбата "Зимна приказка" на Школата по изобразително изкуство при Народно читалище "Йордан Йовков" в Добрич. Подредени са творби на 40 деца на възраст от 4 до 12 години, информира Румяна Стоянова, директорка на школата. На откриването присъстваха, освен децата, и майки, татковци, баби и дядовци. Показани са рисунки - акварел и темперна техника, както и рисувани камъни. "Всички деца се трудиха с много ентусиазъм и желание да зарадват своите родители и жителите на Добрич", посочи техният ръководител.
"Семейството, градът, звездите, градините, снегът - това е изложбата, която е толкова естествена за предпразничното време. Благодаря, че се доверихте на Румяна Стоянова и на читалище "Йордан Йовков", заяви при откриването членът на читалищното настоятелство Елена Юрченко.
Атракция бяха рисуваните камъчета, събирани от Стоянова от морето през лятото и претворени с детската четка в пожелания за света. Тази година Школата по изобразително изкуство в читалищната институция навършва 45 години. В 30 от тях се ръководи от Румяна Стоянова, над 2000 са възпитаниците.7-годишната Арина Енева и нейната рисунка

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"