Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Август 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Пегас

Класация

"Детски и домашни приказки" на Братя Грим е най-продаваната книга

Дума

29. Декември 2017 , брой: 252   577   0
Снимка


Най-продаваната книга на изминалата година е "Детски и домашни приказки" на Братя Грим. Книгата е с твърди корици, луксозно издание, цена - близо 30 лв. Това обаче не е изненадващо, защото се запазва тенденцията да се продават най-много детските книжки. Другите заглавия в топ 3 са "Моши, Моши, Япония", пътеписът на Юлияна Антонова-Мурата за Страната на изгряващото слънце, както и още един български пътепис - "101 романтични места в България".
Въпреки че е едва от ноември на пазара, новата книга на Дан Браун "Произход" вече е четвъртата най-продавана за годината. На пето място пък е първото и оригинално издание на "101 отбивки" за най-интересните забележителности по нашите земи. 25 от 50-те най-купувани книги за годината са български. От романите най-търсени са "Хавра" на Захари Карабашлиев и "Чамкория" на Милен Русков. Книгата на Русков "Възвишение" също е се радва на голям интерес, особено след пускането на едноименния филм. В топ 10 на най-продаваните автори е и влогърът Станислав Койчев - Стан с две негови книги - "Невидим" и "Органайзерът".
През 2017 г. хората често са купували още български автобиографии и българска история. И продажбите, и цените растат - средно 40 стотинки повече струва вече една книга в сравнение с 2016 г. Ръстът е с 3,8%. Средната цена през т.г. е 12.48 лв.

 
 

 

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"