29 Март 2024петък14:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

Новогодишна наздравица

/ брой: 252

автор:Боян Бойчев

visibility 1415

Новата година идва винаги с надежди. Какво да очакваме от нея?
И си мечтая, защото нали май само мечтите все още са безплатни, новата година да е мирна. Защото много оръжие взе да се дрънка по света, много противопоставяне... Неотдавна излезе новият епизод от сагата "Междузвездни войни". През 80-те години Роналд Рейгън нарече СССР Империя на злото, по аналог с империята от филма. Само че нашият народ има за това поговорка - крадецът вика дръжте крадеца. СССР отдавна вече го няма, но САЩ днес са империята, която владее света, и американското влияние е проникнало навсякъде като наркотик - създава ти илюзията за свобода и удоволствие, а всъщност методично разрушава клетките на организма. И несъгласните, нежелаещите да приемат този наркотик, са принудени да го правят под политически натиск или дулата на оръжията. И защо всички трябва да следваме единствено и само американската мечта? Нямаме ли право на други мечти? Та ако правим алюзия с новите епизоди на филма, сещате се днес кой налага Новия световен ред. Затова пожелавам на всички ни по-малко американски хапчета през 2018.
И си мечтая новата година по-справедлива да е. Макар че едва ли. Капитализмът победи днес, а капитализъм и справедливост са като дявол и тамян. Човешката алчност и егоизъм властват, а богаташите на света едва ли ще допуснат нова промяна в системата. Еволюцията е твърде дълга, а революцията засега се отлага. Но капката и скала пробива с постоянство, затова какво ни остава, освен да дълбаем - бавно и методично, и да се борим според силите си света да променим към по-добро. 
И си мечтая новата година по-здрава да е. Макар че с нашата здравна система, изродена пак от човешката алчност, за какво здраве може да говорим. Както и с изкуствените храни, които консумираме; със стреса, в който живеем; с преумората, която трупаме ежедневно; здравето се превръща в мечта.
И си мечтая новата година по-благодатна да е. Казват, от нас зависи, ама май повече от брюкселските чиновници. Какво ще ни разрешат да отглеждаме, произвеждаме и най-вече да обслужваме. Откъде брюкселско зеле да си купуваме...
И си мечтая по-щастлива да е. Дано! Дано намерим време да се радваме на малките ежедневни щастия, за които често в забързания си делник не намираме време. Щастията, подарени ни от близките и любимите хора, на които толкова държим.
Казват, че в полунощ на Нова година, под звъна на кристалните чаши, мечтите се сбъдват...
Наздраве!

 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ