26 Април 2024петък17:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Дадоха на ЦСКА-Сф "Армията" и "Панчарево"

Договорът със спортното министерство трябва да се подпише до седмица

/ брой: 2

автор:Дума

visibility 27

Официално и очаквано ЦСКА-София е победителят в конкурса за ст. "Българска армия" и тренировъчна база "Панчарево". Клубът на Гриша Ганчев, който единствено отговаряше на условията и беше единственият кандидат, ще получи двете съоръжения първоначално за 10 г., а след промените в Закона за спорта договорът може да бъде удължен с още 20 г. Такова желание изразиха от футболния клуб. Очаква се всичко да бъде разписано до седмица, какъвто е срокът, определен от ведомството на Красен Кралев.
ЦСКА-Сф беше уведомен за победител чрез съобщения, залепени на двете бази, както и на Националния стадион "Васил Левски".
Малко преди коледните празници от спортното министерство, което е собственик на базите, ползвани във времето от фалиралия ПФК ЦСКА АД, обявиха, че клубът отговаря на условията.
ЦСКА-Сф предложи 62 000 лв. без ДДС на месец за наем и 1,1 млн. лв. без ДДС минимални инвестиции. Сумите са малко над минимално изисканите в условията на конкурса - 60 000 лв. за наем и 1 млн. лв. за инвестиция. Друго изискване е 800 000 лв. от наемната цена да се платят авансово на четири вноски по 200 000 лв. до 31 декември 2020 г. Сумата ще отиде за погасяването на задълженията на фалиралия ПФК ЦСКА АД към Столичната община за такса смет.
Сумата, заложена за инвестициите, трябва да се вложи в спортните обекти за срока на договора в процентно съотношение 70:30 между "Българска армия" и комплекса в Панчарево. Според изискванията на конкурса тези инвестиции не подлежат на приспадане от дължимите месечни наемни вноски.
Интерес към базите имаше и аматьорският ЦСКА 1948, който също претендира за наследник на автентичния клуб. Лидерът в Югозападна Трета лига първоначално обяви, че ще участва в конкурса и закупи тръжните книжа, но след това го определи за предварително решен и се отказа. ЦСКА 1948 не отговаряше на някои от условията, сред които това за 5 млн. лв. минимален капитал и 15 млн. лв. общ оборот за последните три финансови години. ЦСКА-Сф също не отговаряше на второто изискване, тъй като беше създаден през лятото на 2016 г., но вероятно е участвал с показателите на Литекс. Капиталът на дружеството пък е 6,6 млн. лв., като от тях над 6 млн. лв. е допълнен с дълг на Литекс към "Литекс Комерс".
Тези финансови условия бяха направени от ММС, за да бъдат отрязани всички желаещи освен ЦСКА-Сф, независимо, че Кралев тръбеше, че конкурсът ще е прозрачен. През есента пък премиерът Борисов обяви още преди търга, че той ще бъде спечелен именно от ЦСКА-Сф, както и стана. Вчера "червените" даже се похвалиха, че са взели базите. От миналото лято те си ги и използваха, като вместо да плащат наем, инвестираха парите в съоръженията, а ММС им ги приспадаше.



Обявлението, с което става ясно, че ЦСКА-Сф е спечелил конкурса за базите
Снимка Гонг

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ