Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Август 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Свят

Саакашвили призова за общ опозиционен фронт

Дума

4. Януари 2018 , брой: 2   258   0Бившият президент на Грузия и губернатор на Одеска област в Украйна Михаил Саакашвили призова всички опозиционни сили в Украйна "да седнат заедно и да определят дати за бъдещи акции и други последващи действия".
Саакашвили отправи призива си, след като се яви в Апелационния съд в Киев, където прокуратурата протестира отказа на предишната инстанция да наложи домашен арест на бившия губернатор. Делото бе отложено за 11 януари поради неявяване на част от свидетелите.
Доскоро близък приятел и състудент на президента Петро Порошенко, към днешна дата  Саакашвили обвинява бившия си съратник в корупция и настоява за създаването на специален антикорупционен съд за целта. Привържениците му организираха няколко протеста в Киев, като при някои от тях се стигна и до леки сблъсъци с полицията. Властите от своя страна се опитват да задържат Саакашвили, но досега опитите им не успяват.
"Искам това да не са едностранни действия и да няма опити да бъдат наречени "майданът на Михаил" или "акциите на Саакашвили" или "акциите в подкрепа на Саакашвили", завърши той призива си.
Засега не е ясно как ще реагират другите политически сили в страната.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"