Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Август 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Икономика

Запечатват обекти заради данъчни нарушения

Данъчните оповестиха предварително на сайта си списъка на заведенията, магазините, хотелите и офисите, които ще бъдат затворени

Дума

4. Януари 2018 , брой: 2   213   0Предстои да бъдат запечатани над 80 обекта в цялата страна, в които са установени данъчни нарушения. Това стана ясно от страницата на Националната агенция на приходите (НАП). На сайта на данъчната администрация е публикуван пълният списък на обектите, които ще бъдат запечатани. Това са предимно заведения, магазини, офиси, но има и хотели, както и зъболекарски кабинет. Най-много обекти - 27, на които ще бъде наложена строгата административна мярка, са в столицата, следват Пловдив - 7 обекта, Варна - 3, Сопот - 4 заведения, и други, на които временно ще бъде преустановена дейността.
Инспектори от териториалната дирекция на НАП в София са запечатали обекти на ключови места в столицата, съобщиха от приходното ведомство. На територията на областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград предстои да бъдат запечатани над 30 обекта, в които органите на НАП са установили данъчни нарушения. Най-голям е броят им на територията на столицата.
Информацията за предстоящи запечатвания се актуализира непрекъснато във връзка с активните контролни действия на НАП през ски сезона, посочват от приходната администрация. При установено неиздаване на касова бележка обектите на нарушителите могат да бъдат запечатани за срок до един месец независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции. Ако собственикът или упълномощеното лице на обекта откажат съдействие при запечатването, служителите на приходната агенция уведомяват прокуратурата, която предприема съответните действия по закон, уточняват от НАП.
От началото на годината данъчните служители имат право да прилагат мярката независимо от евентуална промяна в субекта, който го стопанисва, ако "новият" стопанисващ е знаел, че обекта ще бъде запечатан.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"