Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Тумба манипулатори

Ина Михайлова

4. Януари 2018 , брой: 2   1446   0Едва ли има друга страна в света, където главният прокурор и главният секретар на МВР да цъфнат първи на местопрестъпление и след това да обяснят на публиката "играта". У нас явно става традиция. При Него е така. Размяташе черния шлифер най-отпред. Сега главният прокурор Сотир Цацаров, новоназначеният шеф на следствието Борислав Сарафов и главният секретар на вътрешното министерство Младен Маринов - куп величия, се изсипаха най-напред до труповете от жестоката трагедия в Нови Искър.
И заваляха версии... Кой ли не се изказа? Величия, "бивши" от МВР, нищиха драматургията на замисъла, поемни лица повдигаха завесата, съседи допълваха картинката. Редом с полицаите журналисти намериха доказателства в района на местопрестъплението, а детайлите на разследващите със сигурност ще бъдат опорочени от кавалкадата газещи в района.
Явно обаче така се вдига рейтинг. Грозен пиар на фона на зловеща трагедия. Литнаха като лешояди на мърша. Преди време така налетяха и в Кърджали, за да оберат лаврите от бомбастичното разкриване на убийството на 7-годишната Дамла от Момчилград. Пак така кръжаха около убийството на сестри Белнейски, та изпотъпкаха де що има доказателства.
И що го правят? За единия пиар? Ако не вярват на онези професионалисти, които трябва да си свършат работата, да уволняват наред. И сами да изпълняват обязаностите на тумба професионални телевизионни манипулатори.
Това ли е "черешката" на професионализма в тази държава? Топ полицаят Ботьо Ботев, разказал преди време, че е изтръгвал признания с насилие от заподозрени, ще разследва директорка на детска градина в София по заръка на Йорданка Фандъкова. Криминалните репортери ще помагат на разследващите при убийства. А величията ще се пъчат до труповете, пред камерите и микрофоните. Така е, когато рейтингът пада, а държавата е в режим "да не се излагаме пред чужденците".

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"