19 Април 2024петък22:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

А Той загадъчно мълчи...

/ брой: 3

автор:Валентин Георгиев

visibility 1638

На фона на засилващото се социално напрежение, задаващите се протести срещу властта и наближаващия вот на недоверие заради корупцията, правителството на Борисов насложи още един проблем, който стресира обществото - този за третия пол. В опита си да се покаже възможно най-слагачески на очакваните гости от ЕС за старта на нашето европредседателство, кабинетът на бърза ръка одобри и пробута на парламента скандалната Истанбулска конвенция, с което буквално взриви социалните мрежи и форумите. От негова гледна точка това показно натегачество, с което да даде "летящ старт" на председателството ни още в първите дни, може да изглежда разбираемо. Само че вместо да изпише вежди, май ще извади очи, както е казал народът.
Осем от всичките 21 министри гласуваха "против" конвенцията, побърза да се застрахова електорално Валери Симеонов, като недвусмислено уточни, че и в кабинета имало "привърженици на нормалните сексуални отношения". Подразбирай - останалите, които са "за", явно са фенове на ненормалния и нестандартен секс. Впрочем този пореден водораздел в правителството беше очакван.
И макар да бе нескопосано обяснен от вицето с "волята на мнозинството", което вземало решение, няма как да скрие скърцащите противоречия в цялата управляваща коалиция. Защото и в парламента едва ли ще се намери "патриот", който да гласува в полза на третия пол. Това би означавало да бъде анатемосан публично от привържениците си. Срещу узаконеното безумие, както го определи бившият здравен министър на Борисов - Петър Москов, се обяви публично дори герберът Георги Марков - един от най-заклетите матросовци на Борисов. Този път и той не се сдържа, а избухна, че Бащицата правел огромна грешка и бил подведен. Останалите мълчат като партизани на разпит, макар да е ясно, че горещият "картоф", който им е подхвърлен, шава като таралеж в гащите. Даже и гласовитите им привърженици този път предпочитат да си затраят.
Предстои да видим как ще продължи този водевилен театър. Дали групата на ГЕРБ ще бъде заставена да се представи като монолитен защитник и проводник на третополовите отношения и субекти или с неподчинението си отделни нейни индивиди ще покажат, че все пак не са загубили някакви усещания за достойнство, морал и чест.
Политическата аритметика показва, че гласовете на ГЕРБ и ДПС в парламента са напълно достатъчни, за да мине конвенцията. Ако този тандем отново се представи като едно цяло, ще докаже, че подмяната в коалицията от скрита става все по-явна.
Възможно е обаче да станем свидетели на познатия и изпитан във времето сценарий, за който подсказва загадъчното Му мълчание. Когато страстите кипнат, Той да обърне "палачинката" с поредния отбой. За да се яви пак целият в бяло в тон с обществените настроения. "Началниците" няма да го набият, все пак е европредседател, макар и за малко.     

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ