26 Април 2024петък17:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Антъни Иванов пак е №1 у нас сред младите

/ брой: 4

автор:Мони Георгиев

visibility 1082

За втора поредна година плувецът Антъни Иванов спечели приза за Най-добър млад спортист на България. След 2016-а, търновлията стана първи и за отминалата 2017 г. в анкетата, която се организира от сайта за детско-юношески спорт Viasport.bg. Триумфът на Антъни не изненада никого, тъй като 18-годишният плувец на Вихрен Сандански бе 4-ти в анкетата за Спортист на България при големите. През 2017 г. той спечели бронзов медал на световното първенство за юноши в Индианаполис, САЩ, на 200 м бътерфлай и завърши 8-ми на същата дистанция на световното за мъже в Будапеща. Подобри и редица национални рекорди при мъжете.
Антъни е и първият спортист, печелил допитването сред спортните журналисти 2 пъти. Досега в анкетата триумфираха Владимир Зографски (2011, ски скокове), Ния Димитрова (2012, биатлон), Денис Димитров (2013, лека атлетика), Благой Найденов (2014, бокс) и Даниел Асенов (2015, бокс), когато плувецът бе четвърти в подреждането.
В седмото издание на анкетата Антъни Иванов стигна до първото място с 615 т. и изпревари с 259 т. втората - лекоатлетката Александра Начева, световна вицешампионка на троен скок при девойките до 18 години в Найроби, Кения.
Церемонията по награждаване на Златната десетка се състоя в Централния военен клуб в София, но за разлика от миналогодишната, този път спортният министър Красен Кралев отсъстваше, а статуетката на Иванов бе връчена от главния секретар на ММС Асен Марков. Победителят получи още велосипед „Спринт“ и специална награда от Фондация „Играй с Развитие“.
В Топ 3 влезе още една лекоатлетка от Пловдив - Лиляна Георгиева, само на 9 т. от Начева.
Отбор №1 при подрастващите очаквано и убедително станаха юношеските национали по футбол до 19 г. Момчетата на Ангел Стойков бяха между осемте финалисти на Евро 2017 в Грузия, а в група B спечелиха точка след 1:1 с Холандия, като отстъпиха на Англия (0:2) и Германия (0:3). Легендата на родния футбол и член на Изпълкома на БФС Емил Костадинов им връчи купата и раздаде на всеки от футболистите биографията на легендата Мишел Платини. Ангел Стойков пък логично със сериозна преднина спечели приза за Най-добър треньор на подрастващи.
Специалната дебютна награда "Воля за победа" получи малката грация Дария Капсъзова. На 5 март м.г. тя претърпява тежка катастрофа, в която загива баща й. В залата я връща треньорката й Кристина Ташева и 8 месеца след инцидента момичето печели 2 сребърни медала от републиканското първенство по художествена гимнастика.
В награждаването на отличените се включиха именити български спортисти от близкото минало, като Здравка Йорданова, Николина Щерева, Янко Русев, както и част от настоящите звезди, сред които Мария Гроздева, Денислав Коджабашев и Владимир Далаклиев.
В допитването се включиха 65 спортни журналисти, които посочиха общо 50 състезатели от 24 вида спорт, а също така 4 отбора и 7 треньори.

"НАЙ-ДОБЪР МЛАД СПОРТИСТ НА БЪЛГАРИЯ" ЗА 2017 Г.
1. Антъни Иванов (плуване) 615 т.
2. Александра Начева (лека атлетика) 356
3. Лиляна Георгиева (лека атлетика) 347
4. Адриан Андреев (тенис) 222
5. Христо Христов (вдигане на тежести) 217
6. Еми-Мари Тодорова (бокс) 198
7. Йоана Илиева (фехтовка) 176
8. Мирослава Минчева (спортна стрелба) 161
9. Александър Джорджев (таекуондо-WTF) 159
10. Гергана Топалова (тенис) 133

ОТБОР №1 ЗА 2017
1. Юношески национален отбор по футбол до 19 г. 410
2. Национален отбор по волейбол за момичета (до 16 г.) 170
3. Национален отбор по хандбал за девойки (до 17 г.)
4. Национален отбор по тенис за момичета (до 14 г.) 20

ТРЕНЬОР №1 ЗА 2017
1. Ангел Стойков (футбол) 350
2. Борислав Георгиев (бокс) 120
3. Стоян Гунчев (волейбол) 100
4. Даниел Ангелов (тенис) 30
5. Николай Вакареев (плуване) 20
6. Борис Димитров (спортна стрелба) 10
6. Николай Начев (хандбал) 10


Антъни Иванов с приза за Най-добър млад спортист на България

Снимка Авторът


Антъни Иванов: Избрах плуването пред футбола

- Честито, Антъни. Стана и 4-и в анкетата за "Спортист на България", а сега очаквано дублира приза за №1 при подрастващите...
- Доволен съм и дано догодина да спечеля този приз за трети пореден път. Считам, че медал от европейското за мъже ще ми стигне за това, но ще му се радвам, дори да не съм първи в анкетата.
- Оздравя ли, след като участва на републиканския шампионат на малък басейн в Спортната палата болен?
- Да, по-добре съм. Прекарах празниците с приятелката ми и с приятели, с треньора ми Николай Вакареев и съотборници. От 1 януари започнах отново тренировки. В  понеделник (бел. авт. - днес) се качваме на лагер в Белмекен. Там е едно от любимите ми места за трениране. В края на февруари имаме участие на националния шампионат на Гърция, където да си сравним часовниците. Сетне следва голямата цел - Евро 2018 в Глазгоу през август.
- На европейското само към бътерфлая ли ще се насочиш?
- Да. Даже мисля, че ще участвам само в стартовете на 100 и на 200 м, тъй като на 50 м нямам шанс. Може да направя 200 или 400 м кроул, в зависимост от програмата. Ако изпълня плана да атакувам 1:54 мин. на 200 м бътерфлай, мисля, че медалът е напълно постижим. Има двама-трима състезатели, които могат да се доближат до това време. Така че, ако плувам 1:54 мин., не се знае дали ще съм първи или трети. Всичко под това време си е заявка за олимпийски медал.
- Когато започна да се занимаваш с плуване, очакваше ли, че за толкова кратко време ще постигнеш подобен прогрес и успехи?
- Не съм очаквал. В началото се занимавах с футбол и нямах такава страст към плуването. Но с успехите идва и мотивацията. Надявам се да продължавам да ги увеличавам.
- Мнението на семейството ли надделя, когато избра плуването пред футбола?
- Да, най-вече мнението на баща ми Антон.
- Разкажи ни повече за семейството ти...
- Имам две сестри, по-малки от мен. По-голямата вече тренира танци и плуване, другата е мъничка още.
- Кои са идолите ти в спорта?
- Най-вече Кристиано Роналдо и Рафаел Надал, а от българите много харесвам Христо Стоичков и Димитър Бербатов, както и Григор Димитров - това са ми моделите за подражание от другите спортове.
- Ще продължиш образованието си в Олбърн Юнивърсити в САЩ. Трудно ли взе това решение и как ще съчетаваш ангажиментите си там с участията на състезания в България?
- Не беше никак трудно, понеже искам да отида и да се развивам в Америка. Заминавам след европейското. Ще си дойда за едно или две от републиканските, но няма да мога за всичките вероятно заради изпитите.




 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ