Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Октомври 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Стабилно кретенски

  2756   0Живеем в стабилно кретенска държава.
Стабилна, защото МВР и прокуратурата работят денонощно няколко дни, за да ни убедят във версия, в която самите те не са убедени. Но ще станат. Колкото и кретенско да звучи.
Кретенска, защото пак същите МВР и прокуратура N-ти ден ни набиват безкрайната си некомпетентност около жестокото убийство в Нови Искър.
Та тъй. Росен Ангелов - без документи, "издирван" от 9 години, съден за търговия с валута, обир, тежка катастрофа като таксиметров шофьор, хванат в чаршафите с малолетна и пр. екстри от криминалетата, се търси под дърво и камък от тежко въоръжени жандармеристи и спецове дори на мотори ("Сигма") по планини и дерета. Междувременно бивш негов съкилийник експертно обяснява как Росен се прави на Митко Палаузов, а в главата му има "доста съчми". "От местопрестъплението" пасти да яде пред родната ДНК-експертиза, на която иначе са нужни поне 20-ина дни или помощ от чужбина, за да извади заключение. Цялата история звучи прекалено нагласена и злокобна, за да е истинска. Някои неща просто не се връзват.
Вицепремиерът Красимир Каракачанов рече, че имало индикации, че Росен е бил в Чуждестранния легион. "Има индикации" звучи като "обосновано предположение" на Цветан Цветанов. Толкова ли е трудно за един вицепремиер да провери дали Росен Ангелов наистина е бил в чуждестранен легион? Ако е бил - кога? Преди да започнат да го "издирват" или след това? Ако е след това, как е влизал и излизал в държавата? Може и още въпроси да зададем, ако има отговор.
От МВР казаха, че за връзката на Кети Кюхова с Росен Ангелов знаел само един човек, майка й. Ако е така, МВР как разбра за тази връзка?
Как Росен Ангелов е бил шофьор на такси, като са го издирвали? Нещо тестове, разрешително, документи... Но твърдят, че бил приет след катастрофа в "Пирогов" и после пак изчезнал.
Как от 2007 г. досега са издирвали Росен Ангелов? Това е един от основните въпроси, които вълнуват обществото. И не е успокоителен отговорът, който ни пробутва Цветан Цветанов. Трябва ли да бъдем спокойни, че има 600 лица, които се издирват от МВР? Като Росен Ангелов ли се издирват? Щото там имало сигнали, но били безуспешни, защото информацията не била потвърдена. Как така? С какво е оцелявал този човек? Как се е издържал? Какво е ял? Нали е работел по някакви строежи? Кой го е проверил и е установил, че информацията е непотвърдена?
Защо се чудим. Нима преди време нямаше отвлечен син на бизнесмен, за когото Бойко Борисов свика щаб в дома си? Момчето бе освободено. Нещо за извършителите? Нещо за заканата да бъде заловен стрелецът срещу данъчния служител в столицата? Нищо. Също като за изказването на Борисов, че в парламента има наркотрафиканти. Да, ама нарочени за убийството на Делян Пеевски бяха арестувани за часове, нали?
Странна държава ли? Не, кретенска. Росен Ангелов имал профил във фейсбук до неотдавна? Верно? Че що да няма? Защо утре да не стане ясно, че си е купил Народния театър например? Колко му е? Че издирваният Брендо бил купил хотел "Рила" на пъпа на София? Нещо да кажете, а?
Пък вие разказвайте бабини деветини за скоростен ДНК-анализ. Че то утре следите на всеки от нас може да цъфнат в района на с. Луково. Или само се снимат шмайзер до шмайзера в гората. Горди позьори до блокирани горски пътища и пътеки. Мда... Термокамери, следови кучета, армия, "Гранична полиция"... Само в Чуждестранния легион ли е бил издирваният? А зелена барета, Камбоджа, Виетнам... Рамбо или Росен търсеше държавата? Щеше да е смешно, ако не е тъжно! Цялата държава гонеше предварително обявен убиец. Или луд, за когото беше ясно, че скоро ще бъде ликвидиран. Не го самоубиха с гранатомет...

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"