26 Април 2024петък16:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Роси недоволен от селекцията в Левски

Италианецът предупреди шефовете, че с оглед попълненията ще се определят целите, "сините" започнаха само с един нов

/ брой: 5

автор:Марин Милашки

visibility 375

Делио Роси показа, че не е доволен от селекцията на Левски, която на този етап е провалена. Италианският треньор на "сините" обяви, че с новите попълнения трябва да се покаже дали ще се борят за титлата и купата, или просто ще доиграят първенството. За момента на "Герена" няма сделки, като вина за това имат именно шефовете на клуба. Роси призна, че е треньор и може само да начертае характеристиките на футболистите, които ще му вършат работа и това го е направил още преди 2 месеца. Той обаче изведе тима си за първа тренировка само с едно ново попълнение - тунизийския защитник Аймен Белаид, който бе взет още в средата на декември.
"Трябва да направим избор - дали искаме само да участваме в това първенство или да се конкурираме с другите. Мисля, а и клубът го знае, че за да подобрим състава, трябва да вземем някои футболисти. Но не говоря за количество. Нямаме проблем с броя на футболистите, а с качеството. Няма смисъл да сменим едно лице с друго. Напротив. Ако ще е така, предпочитам да работя с играчите до момента, защото знаят моя начин на работа. Паузата ще ми даде възможност да работя по най-добрия начин. Паузата в други шампионати е през лятото, но тук е различно. По моите разбирания в този период или създаваш отбор, или не. Целите не се декларират, а постигат. Ако целите са много по-високи, трябва да имаш повече възможности и лостове, за да ги постигнеш. Трябва да бъда оценяван по това, което ще направим на терена.
Единственото, което искам, е ако някой бъде продаден, да привлечем друг, който е по-добър от напусналия. Преди 2 месеца съм казал в клуба какви футболисти ни трябват и на какви постове. Сигурен съм, че се работи по този въпрос. Но след като не сме взели нови, значи не сме намерили такива, които да вдигнат нивото и искат да дойдат в Левски. Знам, че е необходимо да се вложат много сериозни финансови средства, защото трябва да вземем футболисти, които играят в сегашните си отбори. А дори да имаш финансови средства, не е лесно да се вземат играчи от по-представителни първенства. Да ги уговориш да играят в България е доста трудно. Трябва да намерим правилните хора. Колкото по-късно дойдат, толкова по-малка възможност ще имам да работя с тях. Аз съм треньор, а не спортен директор, чиято задача е да провежда разговори с футболисти. Когато ми се предложат играчи, мога да кажа, че предпочитам един спрямо друг", обяви Роси на първата си пресконференция за годината. Днес той ще заведе "сините" на дълъг лагер в Малта. В щаба му влезе бившият международен рефер Детелин Баялцалиев, който ще му е преводач. Досега тази длъжност изпълняваше треньорът от школата Тодор Симов. Баялцалиев има опит на тази позиция, след като в началото на века бе преводач в ЦСКА на Енрико Катуци, вече покойник.
"Сините" стартираха подготовката без двамата централни защитници Холмар Ейолфсон и Димитър Пиргов.
Исландецът има ангажимент с националния отбор на родината си, а липсата на Пиргов вероятно е свързана с евентуален негов трансфер, защото договорът му изтича през лятото.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 269

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 255

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 223

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 244

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ