24 Април 2024сряда03:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Разширяват метрото към Студентския град

/ брой: 5

автор:Деси Велева

visibility 970

Три варианта за разширение на метрото към Студентския град се разглеждат от направление "Градоустройство и архитектура" към Столичната община. Предвижда се продължението на втория метродиаметър да е с четири станции. Линията ще продължи след станция "Витоша".
Според първия вариант новият участък ще е 4,056 км, първата станция ще е "Черни връх" до ул."Димитър Манчев", втората в кв. "Витоша" при комплекс "Сити Гардън", третата - на бул. "Симеоновско шосе" и ул. "Асен Разветников, а последната - в Студентския град при блок 24.
При втория обсъждан вариант за продължение станциите са пет, а участъкът е малко по-дълъг. Първата станция е на същото място, втората вече е в кв. "Витоша" на ул. "Стефан Савов", третата - на бул. "Симеоновско шосе" и ул. "Проф. д-р Иван Странски, четвъртата - при Спортен комплекс НСА на ул. "Акад. Стефан Младенов" и ул."Проф. Атанас Иширков", а петата - в Студентския град при Студентска поликлиника.
Третият вариант на метрото е най-къс - 3,67 км. и започва от станция "Черни връх". Втората отново е в кв."Витоша" при комплекс "Сити Гардън", третата - на бул."Симеоновско шосе" и ул. "Асен Разветников", а четвъртата - в Студентския град при Детска градина 79 "Слънчице".
Авторите на проекта са направили проучване на натоварването с пътници на различни видове транспорт и анкета сред жителите на района. Според анализа им при реализацията на втория вариант метрото ще бъде използвано от най-много пътници. Този вариант е най-добър и по показателя за най-малко изразходвано време на пътуване. При него се очакват над 32 000 пътуващи по новия участък през 2020 г. Участъкът обаче ще излезе и най-скъпо заради допълнителната станция.
Вариантите ще бъдат обсъдени на заседание на специализирания състав на Общинския експертен съвет към НАГ в петък.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ