Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Септември 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

България

Борисов опита да омилостиви униформените с билборд

Ростислава Иванова

11. Януари 2018 , брой: 7   123   0С предложение за нов билборд Бойко Борисов се опита да омилостиви полицейските синдикати, които останаха без рекламните си постери за предстоящия им днес протест. На вчерашното заседание на Министерския съвет премиерът се разграничи от рекламната агенция, която по думите му сама е свалила антиправителствения постер, който щеше да посрещне гостите за откриването на европредседателството ни.
Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда за протеста на полицаите, промърмори той. Стана ясно, че е разпоредил на министър Лиляна Павлова да предостави на протестиращите "колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството". "Който, каквото лошо иска да каже - да се сложи на билборд. Няма да рекламираме България. Да покажем България такава, каквато е", отсече обиден Борисов. Павлова определи протестите като нещо нормално за демократична държава, но заподозря тенденциозност. Изборът на дата и място е с цел да бъдат под светлината на прожекторите, да бъдат отразени и - не дай Боже, да се петни имиджът на България, ожали се тя.
Вчерашното заседание на МС се проведе в ремонтираната покрай българското европредседателство Зала 3 на НДК. Премиерът използва възможността отново да се похвали за милионите, които е раздал в последните дни за полицаи, армия, учители и БАН.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"