Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Пенсионери искат съдействие от Брюксел за достойни доходи

Възрастни хора настояват да се разпусне "колонизаторският" ЕС и да се създаде нов съюз

Ростислава Иванова

12. Януари 2018 , брой: 8   131   0В деня на официалното откриване на българското председателство Съюзът на пенсионерите 2004 излезе с декларация до Европейската комисия и Съюза на европейските пенсионери, в която моли да съдействат пред правителството на Бойко Борисов за преизчисляване на пенсиите, така че стандартът на възрастните хора у нас да се доближи максимално до средноевропейския. Това обяви вчера на пресконференция Валентина Николова, председател на най-голямата пенсионерска организация у нас, в която членуват над 100 хиляди души. Документът е подписан от над 20 хиляди души и е изпратен в Брюксел.
Българските пенсионери са най-бедните в ЕС и отново се чувстват изоставени от държавата, затова и отправят призив за помощ към европейските лидери, които вчера се събраха в София за церемонията на председателството. Николова напомни, че държавата е загърбила пенсионерите и 1,2 милиона от тях живеят под прага на бедност. Има идея всеки месец да се преизчисляват пенсиите, а ако държавата не може да осигури пари, да им дава облигации или ценни книжа.
Възрастните хора са гневни на ЕС, който според тях бил "слуга" на агресора САЩ. Съюзът е схема за колонизиране на европейските държави, гласи друга декларация, подписана от "Гражданска инициатива за суверенитет на България". В нея пенсионерите настояват за разпускане на Европейския съюз, защото "не защитава интересите на своите страни членки, а на американските банки и корпорации". Според пенсионерите на мястото на сегашната "порочна" и "заробваща" европейска общност трябва да се създаде "Европейски съюз на суверенните държави", който ще запази принципа на свободното движение на хора и стоки, но ще премахне формите на грабеж чрез отнемане на монетарния суверенитет. В документа се казва, че България е най-ограбваната и икономически изостанала страна. "Чрез криминални приватизации и концесии, банки и монополисти-чужди вериги и др. годишно се източват от родината 30 млрд. евро. Българският народ е подложен на геноцид и грабеж и е принуден да напусне родината", гласи декларацията.
Пенсионерите негодуват, че нито българските управляващи, нито лидерите на ЕС се интересуват от бъдещето на България, защото не вземат никакви мерки за най-големия проблем - демографската криза. В това те съзряха целенасочена европейска политика, която предвижда възрастните хора да измрат, а младите да емигрират и България да стане свободна територия за външно презаселване. Те питат защо са ни магистрали за милиарди и нови лифтове, след като България умира.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"