Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Коментари

Маймунджилъци

Ина Михайлова

12. Януари 2018 , брой: 8   892   0Джангърът с джендъра им дойде в повече на ГЕРБ. Усетиха, че социалният пол в Истанбулската конвенция вдига вълна от недоволство в страната, а точно сега, когато са в евроцентъра, нямат полза и тоз проблем да ги шамаросва зад врата. Замислиха го като бонус и натягане пред Брюксел, а тя каква стана.
Дали ще бутат конвенцията напред или ще я сложат на трупчета - все едно. Парадът на суетата не се състоя, а и вътре в парламентарната група на мнозинството центровете на власт взеха да си пречат. Като добавим към вътрешнопартийния джангър и разкола в правителството, хич не й е времето сега на Истанбулската конвенция.
Пустата Цецка Цачева! Само тя ли не разбра какво реши Началникът последно? Само тя ли остана да действа по старата схема и бодро рапортува пред евродепутати, че документът спешно ще бъде внесен и обсъден в българския парламент? Толкова ли не оцени ситуацията женицата? Затуй даваше зор с конвенцията - за да може да рапортува пред евродепутатите. Когато му дойде времето, ще бъдат издърпани ушите на непослушковците от мнозинството, дръзнали да имат мнение за джендъра. И патриотите ще бъдат вкарани в линията, ако се налага, или ще бъде подменена кривата на кабинета.
Какъв триумф на посредствеността и нищетата! Евроциркът е пълен. Парламентарната институция се оказа за Мамата това, което е за Бащата държавата - терен за игра на Бистришките тигри. Нас на маймуни ни обърнаха, а маймунджилъците им за резил ни правят.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"