Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Нещо понамирисва

Мая Йовановска

15. Януари 2018 , брой: 9   149   0"Наводнение и теч в блок, който е в процес на саниране", "Течове, влага и мухъл след саниране на блокове в "Меден рудник", "Покрив на блок протече. Живущ там: Безплатното саниране е безхаберие и кражба на държавни пари", "Цял блок остана без покрив след саниране"... Това са само нищожна част от заглавия за прословутото саниране. Трудно бихме обхванали разнообразието от проблеми, които полазиха късметлиите, застигнати от рядкото щастие сградите им да се санират по националната програма на ГЕРБ. Без майтап обитатели на панелки споделяха, че проблемите с течове, мухъл, пропадане, продънване и т.н. ги застигнали едва след санирането. А някои от тези сгради са строени в края на 50-те години на миналия век.
2 млрд. лв. народна пара похарчиха ГЕРБ по тая програма. Въртяха, сукаха - ще спираме, няма да спираме да санираме, а в началото даже лъгаха, че цялата тая работа е безплатна. Изнасанираха с каквито пари бяха заделели за харчене, нагушиха се "нашите" (самата Лили Павлова като министър призна, че се наемали фирми, дето нямали дори скелета) и сега всеки ден слушаме за поредната сграда, цъфнала след санирането на ГЕРБ. Прокуратурата проверява цените за санирането, които в началото стигаха продажните на квадратен метър жилище, но дали откри престъпление? А пък регионалният министър Николай Нанков не откри нарушения в повечето проверени сгради през миналата година. А как са избирани проверените?
Сега Нанков е пратил указания на областните управители за по-строг контрол по програмата. Щото общините не оказвали достатъчно ефективен контрол и това можело да доведе до вреди с финансово изражение на гражданите. Че нали програмата е гордостта на ГЕРБ, пък и за контрола отговаря основно ДНСК, която е под шапката на МРРБ. И понеже при ГЕРБ нищо не е такова, за каквото ни бива представяно, или властта просто демонстрира работа и загриженост, или някакъв гаф е на път да изскочи наяве и отсега му се търси виновен. Нещо понамирисва!

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"