Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Октомври 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Коментари

Чезнем по шенгенски

Юри Михалков

15. Януари 2018 , брой: 9   173   0Управляващите у нас ни промиват мозъците, че влизането в Шенгенската зона и еврозоната е приоритет №1 на българското население. Затова ще работят за него в хода на българското европредседателство.
Неволно се питаш тези хора в коя държава живеят или пък за коя държава говорят. Какво друго да си помислиш, след като се правят на слепи за демографсикя погром? Ако през 1989 г. прескочихме 9-милионния праг (9 009 018 души), днес населението ни падна до 7,1 милиона. Нацията ни се е сринала с 2 милиона. На година се топим средно с по 50 000 души, на ден - със 136, а на час - с по 6 души. Сиреч годишно изчезва град като Велико Търново или Благоевград.
Перспективите ни обаче са още по-зловещи. Според доклад на ООН след 35 години страната ни ще се срине до 5,1 милиона население. Това ще е второто демографско рухване. Прогнозите обаче вещаят трети демографски колапс на България - към края на века или началото на следващия българите ще се стопим до вече трагичното ниво от 3,4 милиона души. Ще станем третият етнос, ще бъдем принудени да се интегрираме в собствената си държава. При това от едно мнозинство, което е със съвсем друг ген и ценности.
Демографският погром е съдбоносен за страната. В същото време ГЕРБ ни баламосва за Шенген и еврозоната. Естествено, че с този погром няма да се справим за 6 месеца председателство. Но поне да започнем открито да говорим за него пред институциите на ЕС и еврократите. А премиерът ни и дума не отрони на официалната церемония. И не само открито, а и постоянно да говорим - на двустранни и многостранни форуми, пред Европарламента, на Европейския съвет, в Еврокомисията, пред съответните еврокомисари. Ако трябва, и да тропаме по масата. Или пък да лобираме по въпроса заедно с прибалтийските държави, които са на същото дередже. Нашият национален интерес е да предизвикаме след време такива решения на ЕС (било създаваме на специален фонд, било някои дерегулации, други инструменти или решения), чрез които да започне отлепване от дъното.
Ама как да стане това, след като ГЕРБ няма цялостна демографска стратегия. За кого ли работи тази партия? Нищо чудно - за еврократите, които да не обременява с българския погром!

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"