Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Август 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Спорт

БФС с рекорден бюджет 19,1 млн. лв.

Любо Пенев още не е официален кандидат за президент, засега такива са само Боби Михайлов и Ивайло Дражев

Марин Милашки

17. Януари 2018 , брой: 11   150   0Рекорден ще е бюджетът на БФС за 2018 г. Изпълкомът на съюза гласува вчера рамката от 19,1 млн. лв, а зам. изпълнителният директор Павел Колев разкри, че ръстът е с 6 млн., но за момента той е само прогнозен. Тези пари ще дойдат от програмите на ФИФА и УЕФА и от участието на националния отбор в Купата на нациите. "Членовете на Изпълкома направиха справка за бюджета на БФС през 2006 г. Тогава е бил 7 млн. лв., тоест става дума за увеличение с 12 млн. за 12 г. Прието бе и предложението на Емил Костадинов за създаване на национална юношеска група за юноши до 15 г. Изградена е онлайн платформа, изградена по методиката на Аякс. В нея са качени над 2000 упражнения", обяви Колев.
Другата тема на последното заседание на Изпълнителния комитет е предстоящият изборен конгрес на 16 февруари. На този етап кандидатури обаче са подадени само от настоящия шеф Боби Михайлов, както и от вечния опозиционер Ивайло Дражев. Другият кандидат Любо Пенев още не е входирал заявката си, но срокът е до 1 февруари.
"На конгреса клубовете с право на глас ще бъдат 546. Ще бъде предложено форумът да приеме 117 нови члена, а 145 ще бъдат предложени за изключване поради липса на дейност. Ако има кандидат, който не е допуснат, това ще е решение на конгреса. Комисията за подготовка за конгреса може само да препоръча решение. Освен от Левски кандидатурата на Михайлов е издигната още от Славия, Пирин Бл, Пирин Рз и Места Хаджидимово", разкри още Колев.
"Няма да коментирам опозицията, а и аз не съм видял идеи, а само плюене. Готвим се за конгрес и да го спечелим, защото смятаме, че сме заслужили. В рамките на този Изпълком ще има промени със сигурност.
По-голям ресурс ще вкараме заедно с УЕФА в инфраструктурни проекти в полза на по-малки места и клубове. 2 млн. се дават за детско-юношески футбол. Ще помагаме не само да изграждаме сгради, започнахме и терени - в жк. "Надежда", във Видин. Ще инвестираме по места за така наречения масов футбол. Клубовете ще са радостни, споразумяхме се с фирмата, държаща тв правата, да изплатят вноската от февруари още сега, за да подпомогне отборите, които са на подготовка. Ще платят сумата до една седмица, за да са по-спокойни. Ще имат добър финансов ресурс за старта на сезона и за подготовката", обяви Михайлов.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"