29 Март 2024петък07:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Цензори дебнат...

/ брой: 12

автор:Павлета Давидова

visibility 27

България продължава да се срива в класациите по свобода на словото. Вместо да вземем мерки обаче, продължаваме да копаем към дъното. Управляващите безнаказано сипят заплахи към журналисти и медийни собственици. Това сякаш не е достатъчно, та и обвиняеми лица започнаха саморазправа с репортери и редактори.
Мъж, заподозрян за побой, успя да осъди колеги, позволили си да го нарекат бияч. Това, че журналистите цитират МВР, явно не стига на съда, за да ги оневини. Въпросното лице получило душевен дискомфорт от медийните заглавия. Обаче самото предшестващо сагата дело срещу него явно  не го е притеснило. А съдията, съдията е герой! Той май си мечтае да е журналист или главен редактор, защото в съдебното си постановление раздава и предписания как трябва да изглеждат заглавията.
Журналистическата асоциация изрече на глас това, което всички предусещахме - съдебното решение може да доведе до прецедент, директно налагащ цензура. Само преди дни бивш шеф на ГДБОП предупреди колега, че "всичко ще си каже", ако й заведат "делце". Ексгербаджийски депутат пък погна сайт, защото бил обиден от определението "измекяр". Това е само началото. А ако се съди и по решението на Бургаския съд по казуса с "биячите"... жална им майка на журналистите. Явно от тук насетне никой не бива да използва определения, прилагателни и сравнения към политици и бандити!
Не само управляващите, но и съдът реши да учи медиите как да си вършат работата. Явно някой е решил да превърне журналистиката от четвърта власт, в поредното безгласно придатъче. Какво искат да ни кажат? Нима вместо журналистиката да е остра и разобличаваща, тя трябва да е глазирана и фалшива? Това ли трябва да е урокът, който се опитват да ни набият в главите посредством дела и думи? Цензорите дебнат отвсякъде. Тях не ги интересува свободата на словото, явно по-важна е безнаказаната свобода за престъпленията.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ