20 Април 2024събота11:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Оперна гала с Веселина Кацарова

Певицата ще изнесе солов рецитал в родния си град на 26 януари

/ брой: 13

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 57

Световното мецосопрано Веселина Кацарова ще изнесе солов рецитал в родния си град Стара Загора на 26 януари, научи ДУМА от Сийка Лапачка, пиар експерт в Старозагорската опера. Певицата е избрала да зарадва своите многобройни почитатели с богата програма от арии, дуети и ансамбли от емблематични в нейната блестяща кариера роли от творби на Хендел, Росини, Масне, Верди, Чилеа, Бизе, Чайковски. На сцената на Старозагорската опера тя ще пее в съпровод на нейния оркестър под диригентството на Ивайло Кринчев. Ще й партнират сопраното Емилия Иванова и френският баритон Сирил Ровери.
Изумителният репертоар на Веселина Кацарова включва над 60 роли с голям стилов диапазон - от предкласика до съвременни композитори. Всепризната като неподражаема интерпретаторка на различни музикални стилове, покорила най-престижните оперни сцени в света, Веселина Кацарова е една от малкото оперни изпълнители с впечатляваща дискография, филмирани опери, документални филми и множество световни музикални награди. Мецосопраното се отличава със своя уникален почерк в оперния свят. Градейки интелигентно и последователно професионалната си кариера, тя успя да наложи своя стил, да привлече и да задържи вниманието на публиката и на професионалната критика със своята неповторима индивидуалност, свежест и пленителна артистичност, подчертават от операта.
Светът я познава и като един от посланиците на българската музика. Именно неин диск с песни от Красимир Кюркчийски отбелязва прецедентен пробив в световната музикална индустрия. В своите концерти Веселина Кацарова винаги включва и българска музика, която често изпълнява и акапелно. Години наред участва във виенските коледни концерти, излъчвани по цял свят, и задължително пее българска песен. Веселина Кацарова никога не е прекъсвала връзката със своята родина и особено със своя роден град Стара Загора. Затова с ентусиазъм прие да бъде лице на Старозагорската опера като артистичен директор. Заради изключителната ангажираност на певицата през последните 25 години тя рядко успяваше да пее в България. Миналата година участва за първи път в оперен спектакъл (на "Кармен") на стадион "Берое" в Стара Загора. Винаги се вълнува и се старае много повече за появата си пред родната публика. Певицата вече е подготвила два нови тоалета специално за оперната гала на 26 януари.
В своите интервюта Веселина Кацарова не пропуска да подчертае, че нейният роден град Стара Загора й е дал толкова много и тя трябва да връща жеста винаги, когато има възможност. "Не може само да получаваш, трябва и да даваш!" И го прави с удоволствие.


Веселина Кацарова като Кармен в "Опера на стадиона 2017"
Снимка Георги Петков

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ