18 Април 2024четвъртък18:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 13

автор:Дума

visibility 43

"АКО МОГА ДА ДАМ САМО ЕДИН СЪВЕТ..." от Ричард Рийд издава "Хермес". Авторът описва срещите си с популярни и успели хора от политиката, бизнеса, изкуството, духовността, шоубизнеса, спорта. Кратките истории покриват богат спектър от човешкия опит и душевност, обобщени в ценни съвети: от препоръката на президента Бил Клинтън да забелязваме и уважаваме всеки човек, когото срещаме, до вярата в християнските ценности на приключенеца Беър Грилс, от британския хумор на актьора Джъд Лоу до забележителния характер на оцелялата от холокоста Лили Ебърт. Духовити, проникновени или дори изненадващи, съветите вдъхновяват и провокират емоции и размисъл.



"ПИКНИК КРАЙ ПЪТЯ" от Борис и Аркадий Стругацки издава "Сиела". Най-известната и най-обичаната творба на прочутите автори "Пикник край пътя", вдъхновила Андрей Тарковски за гениалната екранизация "Сталкер", излиза в ново издание на български език и с допълнена версия на класическия превод на Милан Асадуров. "Пикник край пътя" е една от знаковите творби на времето си, дали начало на социалната научна фантастика такава, каквато я познаваме днес. През 2016 г. американският тв канал WGN America обяви, че предстои телевизионна екранизация на знаменитата повест. Впоследствие продукцията се поема от AMC, който стои и зад хитовия "Живите мъртви".



"ЛЮБОВТА НА РАЗВЕДЕНАТА ЖЕНА" от Събка Дякова-Чехович издава "Жанет 45". Брак по любов. Развод от любов. Един мъж следва сърцето си, една жена остава с разбито сърце. Това е нейната изповед за любовта, за брака, за мечтите и рухването им, за кухнята и секса, за изневярата, развода, депресията и как тя преживява всичко това. Една история, в която любовта е навсякъде, дори когато липсва. Една история за силата да се променяш. Психотерапевтът Събка Дякова-Чехович (родена на 6 януари 1965 г. в Маджарово) пише психологически материали в личния си сайт, социалните мрежи, електронни издания. Първата й книга "Фитнес за женската душа" излезе през 2012 г. и претърпя три издания.



"МЮНХЕН" от Робърт Харис издава "Обсидиан" в превод на Боян Дамянов. През септември 1938 г. Хитлер е решен да започне война. Британският премиер Чембърлейн иска да запази мира. Въпросът ще бъде обсъден на конференция в Мюнхен. Докато самолетът на Чембърлейн лети към Германия, а влакът на Фюрера се носи на юг от Берлин, двама млади мъже пътуват със своите тайни. Хю Легат е личен секретар на британския премиер. Паул фон Хартман е германски дипломат и член на кръга противници на Хитлер. Те са приятели от студентските години в Оксфорд, но не са се виждали след пътуване до Мюнхен преди 6 години. Бъдещето на Европа е поставено на карта и пътищата им отново се пресичат.



 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 254

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ