23 Април 2024вторник09:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

Къде остана борбата срещу социалната неправда?

/ брой: 13

автор:Боян Бойчев

visibility 1524

Членовете на НС на БСП, гласували против приемането на Истанбулската конвенция на Съвета на Европа, заслужават поздравления за това, че не се поддадоха на натиска и защитиха християнските ценности и традиционното семейство като основа на обществото ни.
Сега манипулациите продължават. Насилват ни да приемем конвенцията срещу насилието на всяка цена. Трябва да сме примерни пред ЕС, де! И много да слушкаме. 
Но ние си имаме действащ закон срещу домашното насилие. Тогава?
А от ПЕС се ядосаха на БСП, че не подкрепила конвенцията. За съжаление е факт, че една част от левите партии в Европа се заиграват с разните там "джендър" (извинете за чуждицата!) движения. Това обаче става за сметка на такива важни теми като социалното неравенство, борбата с корупцията... Няма какво да се чудим, че в Европа все повече симпатии печелят крайнодесните партии, които поне на думи се обявяват за съхранение на традиционните ценности и добродетели. А левите губят своите поддръжници.
Не е вярно, че като лява партия трябва да подкрепим конвенцията. Едва ли обикновеният човек на наемния труд, прибиращ се преуморен вкъщи при семейството си, се вълнува от съдбините на хората с различна сексуална ориентация. Едва ли очаква в училище детето му да се чуди като какво да се определи. Но си задава въпроса защо така несправедливо са разпределени благата в света и защо никой не се наема да промени това статукво. 
И нека не забравяме, че навремето истинските комунисти, които са основавали нашата партия, са се ползвали с името на честни и морални хора, които са се борили за едно по-справедливо и по-морално общество. 
Накрая ще си позволя един виц.
 
Бизнесмен изпаднал в криза и трябвало да съкрати работник.
Първият бил представител на ромското малцинство. Вторият бил хомосексуалист. Третият бил млад интелигентен българин със здраво семейство с две деца. Шефът го погледнал и казал:
- Тях не мога да ги съкратя, защото ще ме обвинят в расова и сексуална дискриминация. Съжалявам, ще съкратя теб.
Младият мъж се замислил за семейството си, което щяло да остане без хляб, и казал на бизнесмена:
- И мен не можеш, шефе! Днес, като идвах на работа, забелязах, че съм започнал да се заглеждам по мъже.

Но и този виц, като повечето неща у нас, е по-скоро тъжен, отколкото смешен.

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 359

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 419

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 313

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ