Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Август 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Бащиния му

Георги Георгиев

19. Януари 2018 , брой: 13   858   0Военните хеликоптери да се преоборудват за линейки, разпореди вчера премиерът Бойко Борисов, както разпорежда в повече случаи (стр. 4). Леко и непринудено и както обикновено без да си дава труд особено да вникне за какво точно става дума. Което изобщо не е за учудване, тъй като става дума за човек, който отдавна възприема държавната собственост като бащиния. Каква прекрасна идея! Как никой досега в над 100-годишната история на българската авиация не се е сетил за нея. Тъпаци! Еврика! Гений!
Военната авиация винаги се е използвала за граждански цели, когато има неотложна нужда от това. Хеликоптери и преди 1989 г., и сега са спасявали живота на болни и пострадали. Но това не е основната им функция. За целта са нужни други машини, по други стандарти.
Допреди Борисов никога не е имало такъв капацитет във властта, който да гледа на военната авиация като на скъпа играчка, която като разглезено дете да подмята наляво и надясно и накрая за захвърли с досада. Още по-малко пък е имало такъв премиер, който да използва всеки случай, за да си прави реклама и да изтъква името си. Аз дадох пари, аз наредих, аз разпоредих, аз съм ви... еди какво си и т.н. Болна работа. Да идва линейката, пардон въртолета.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"