Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Историята не ще да ви служи

Велиана Христова

22. Януари 2018 , брой: 14   741   1Важното е, че тяхната партия вече няма да може да изкарва, че е донесла нещо добро на България. Това изрече тия дни някоя си историчка Евелина Келбечева, която била сред авторите на наръчника по антикомунизъм, наречен от МОН учебник по история за Х клас. Сега чак схванах каква е целта на правителството, на което дамата горещо благодари. ГЕРБ просто жадува да заличи поне у децата представата какво е партията на социалистите, която - какво да се прави - има наистина 100-годишна история, с върховете и паденията в нея.
Смешни са дитирамбите, че това правителство вкарва в училището "истината за комунизма" - репресии, лагери и прочее престъпления, защото тия неща ги пише в учебниците от 2000 г. насам. Но никому досега не бе хрумвало да скрие Белия терор, десетки хиляди избити и 80 000 комунисти и земеделци в затворите зад темата "радикализация на БКП". Да скрие Съпротивата, като заличи основанието за нея - фашизма. Да скрие успехите в икономиката и социалните блага при социализма, като ги подмени изцяло със сталинските репресии. Като не знаеш какво е било допреди 30 години и като ти тъпчат в главата пълния абсурд, че при социализма "комунистите срутили българската икономика", няма как в днешната разруха и мизерия да знаеш, че може да бъде иначе. Като не знаеш, че фашизмът създаде лагерите, "Белене" при БКП може да изглежда страховито. Като не знаеш, че хилядите жертви, които даде БКП при фашизма, са основанието СССР, САЩ и Великобритания да не дадат на Гърция половината от победена хитлеристка България след разгрома на Райха и не си чувал за Мирния договор от 1947 г., Народният съд лесно изглежда като престъпление. Това не е истина, а инсинуация. Заради конюнктурното политическо щение на днешната власт да изкара опонента от черен - по-черен. Ала историята не ще да ви служи.
Колкото до оправданието, че материалът бил много, та затова ги няма фашизмът и "бялото" лице на социализма - вижте си програмата. В напъните да намерите всичко, що изглежда черно, в нея сте наврели дори "отношението на БКП към българите в Пиринска Македония". Очевидно пак визирате сложния период до 1960 г., а не да речем построяването от нищото на бляскавия Благоевград, пък и на цяла България. И грозно, и престъпно към децата. Няма история, ако извадиш половината факти от нея - има идеологическо промиване на мозъци. Вашият подход към историята и насаждането му чрез вашите държавни институции с нищо не се различават от сталинизма или от т.нар. комунистическа пропаганда. 
И не се оправдавайте с Европа. Защото ЕС току-що включи не друго, а чинията на Бузлуджа в 7-те рушащи се паметници на континента, чиято реставрация ще финансира. Защото социализмът е част от историята на Европа, а паметникът на Бузлуджа, където е създадена социалистическата партия, е шедьовър на "онова" архитектурно изкуство, на което светът се възхищава. А вие го навряхте в картата с черепите.

 

 

Няма нужда да се чудите на

Няма нужда да се чудите на простотиите на Ivan Georgiev.
Още с появяването му в сайта написах, че това е наследник на фашисти, самият той е отявлен фашистки лумпен.

Лагерите, затворите след 9.9.1944 са наследени от преди тази дата.
Народният съд е по настояване на съюзниците САЩ,АНГЛИЯ,ФРАНЦИЯ,СССР и не всички фашистки престъпници си получиха заслуженото. За съжаления има и невинно пострадали хора, а и престъпници, разминали се с присъди. Но това винаги е ставало така след революции.

А револщция е такъв процес, когато идва нова обществено-икономическа система, а всяка революция естествено сменя насилствено старата такава. А връщането към стара - капитализма в случая се нарича реставрация.
Мирна революция може да смени обществено-икономическата система и с избори, но все още това предстои и още не се е случвало.

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"