18 Април 2024четвъртък11:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

МОН се заинати за комунизма в X клас

/ брой: 14

автор:Дума

visibility 24

Утвърдените учебни програми по история за 10 клас няма да бъдат отменени, заяви в Габрово министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. По думите му подобна крачка би означавала в началото на новата учебна година да няма учебници по предмета.
"Няма да рискуваме. Програмата е балансирана. Съдържа факти, а не оценки. Това потвърдиха авторитетни представители на научната общност. Никой в МОН не е политизирал програмата и призовавам партиите също да не го правят", заинати се министърът срещу възраженията по спорната програма. По думите му изведените нови понятия и в момента съществували в учебниците, критиката по-скоро била към липсващо съдържание. Според Вълчев една учебна програма не може да се включи всичко. "Тя само рамкира, а в учебниците се включва много повече съдържание. Периодът между 1944 г. и 1989 г. е разделителна линия в обществото", обясни Вълчев. Според него не било истина, че учениците няма да изучават фашизъм. "Понятието е заложено в програмата за 9 клас заедно с други като болшевизъм и националсоциализъм. Какво е идеологизацията на образованието може да се види в залите на Националния музей на образованието, който пази значителна информация за комунистическия период", каза министърът.
"Програмата по история за 10 клас е публикувана преди повече от година и половина, като през това време се проведоха множество обсъждания. В рамките на месец тя беше на сайта на министерството за общественото обсъждане, като последното обсъждане включваше и представители на академичната общност. Разликите между обсъденото с академичната общност и това, което в крайна сметка беше утвърдено, са минимални", обясни Вълчев. Балансът щял да бъде намерен при написването на учебниците и най-вече в преподаването.

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 763

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 722

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 660

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 748

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 858

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 774

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 710

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 691

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 853

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 758

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 772

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 764

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ