01 Май 2024сряда19:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Левицата пита Ананиев за състоянието на болницата в Шумен

Половината отделения работели на загуба, а задълженията надхвърлят 2 млн. лева

/ брой: 14

автор:Аида Паникян

visibility 722

Около 6 млн. лв. са дълговете на МБАЛ в Шумен, съобщи за ДУМА депутатът от БСП Иван Иванов. Той обясни, че болницата има неразплатени задължения към доставчици и неплатени заплати на персонала. Болницата е пред фалит, категоричен е депутатът. Той е депозирал въпрос към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за финансовото състояние на лечебното заведение. Каква е вашата оценка за мениджмънта на лечебното заведение и какви мерки ще предприемете за подобряване на управлението му, пита Иванов.
В началото на юни 2017 г. народният представител зададе подобен въпрос на тогавашния здравен министър Николай Петров. Стана ясно, че за 2016 г. загубите на болницата са 1,540 млн. лв., докато през 2015 г. загубата е била 610 хил. лв. повече. Общият финансов резултат към 31.12.2016 г. е негативен, загубата е 2,247 млн. лв., казва проф. Петров. Задълженията към персонала и за социално осигуряване през 2016 г. се увеличили с 338 хил. лв. спрямо 2015 г., а просрочените задължения към доставчици през 2016 г. са 279 хил. лв. Към 31 декември 2016 г. капиталът на болницата в Шумен е в размер на 6,9 млн. лв., но с прекалкулиране с натрупаната загуба собственият капитал остава 5,6 млн. лв. В началото на юни в отговор на депутата Иванов министър Петров заявява: "Действително там зрее някакво напрежение. В тази връзка имах вчера (1 юни 2017 г.- б.р.) среща с представители на синдикалните организации на КНСБ и на "Подкрепа", които представиха официален сигнал за множество нередности според тях. Аз се ангажирах, ще направя проверка".
Пред ДУМА Иванов обясни, че към момента половината отделения в шуменската болница са на загуба, а задълженията й са над 2 млн. лв.
В началото на т.г. директорът на шуменската болница д-р Атанас Атанасов съобщи пред местни медии, че са съкратени 55 работещи пенсионери в лечебното заведение, обединени са отделения, закрита е хирургията в болницата в Нови пазар. От думите му става ясно, че болницата няма договор с НЗОК за клинична пътека за лечение на декомпенсиран захарен диабет, а пациентите с диабетно стъпало са лекувани в хирургичното отделение и се вика ендокринолог за консулт.
ДУМА припомня, че на 6 април 2016 г. здравният министър Петър Москов пристигна в Шумен, за да благослови сливането на болниците в областния град и в Нови пазар. През юли 2015 г. д-р Атанасов стана директор на шуменската болница, след като от 2009 г. ръководеше болницата в Нови пазар.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 402

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 357

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ