24 Април 2024сряда05:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Поредно признание за Мартин Макдона

Последният филм на режисьора "Три билборда извън града" обра всички възможни отличия на церемонията за наградите, връчвани от Гилдията на киноактьорите в САЩ

/ брой: 15

автор:Дума

visibility 76

Британският режисьор Мартин Макдона триумфира с най-голям брой отличия на церемонията по връчването на наградите на Гилдията на киноактьорите в САЩ (SAG). Най-новият му филм "Три билборда извън града" обра призовете в категориите "Най-добра актриса в главна роля" (Франсис Макдормънд), "Най-добра мъжка поддържаща роля" (Сам Рокуел), както и в главната категория "Най-добър актьорски състав" - тоест спечели всички възможни статуетки, за които бе номиниран.
Гари Олдман пък бе признат за най-добър актьор заради превъплъщението му в "Тъмни времена" - биографичната драма за Уинстън Чърчил, дело на режисьора Джо Райт.
Отново без особени изненади в раздела за кинопродукциите призът за "Най-добра женска поддържаща роля" отиде при Алисън Джени, изиграла Лавона Голдън - майката на скандалната фигуристка Тоня Хардинг, чиято история е пресъздадена във филма "Аз, Тоня".
Сред сериалите пък с по две статуетки си тръгнаха "Големите малки лъжи" (за най-добра главна женска и най-добра мъжка роля - съответно за Никол Кидман и Александър Скарсгард) и "Вийп" (за най-добра главна женска роля в комедиен сериал и за най-добро представяне на трупа в комедиен сериал).
Основана през 1933 г., Гилдията на киноактьорите на САЩ представлява профсъюз, защитаващ интересите на артистите от филмовите и телевизионните продукции, както и други представители на въпросната индустрия. Организацията е създадена, за да сложи край на експлоатацията на актьорите в Холивуд. Гилдията също следи и за спазването на справедливите условия на труд за своите членове и регистрира случаите на нарушаване на авторски права.
Експертите в областта на кинематографичното изкуство отбелязват, че често наградите на SAG са индикатор за потенциалните претенденти за най-престижните филмови отличия на годината - "Оскар"-ите, тъй като членовете им представляват около 1200 от общо близо 6000 гласоподаватели на Академията за киноизкуство и науки.



Сам Рокуел и Франсис Макдормънд се радват на една от статуетките
Снимка БГНЕС

 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ