26 Април 2024петък02:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Путин - неординарен лидер с висок интелект

Силната му воля и целеустременост са гаранция за по-нататъшния успех на страната

/ брой: 15

visibility 110

Ст. н. с. д-р Васил Василев,
председател на Българския антифашистки съюз в Хасково


Кандидатиралият се за нов президентски мандат Владимир Путин е най-силната политическа личност в съвременна Русия, който си е извоювал сериозен външно- и вътрешнополитически авторитет. Той е неординарен в мислите и действията си, с висок интелект, с бърза и логична мисъл и силно отличаващ се от останалите световни лидери.

Благодарение на голямата си воля и целеустременост, той успя през първия си мандат да засили още повече икономическата и политическата стабилност в страната, а също международните й позиции. Задкулисни стратези в САЩ измислиха нов план за свалянето му чрез изземване на трилиони капитали, незаконно изнесени от руските олигарси в чужбина. Планът трябва да бъде задействан след февруари, като идеята е застрашените олигарси да го отстранят от власт чрез фалшификации и негласуване на изборите през март 2018. Но за сетен път плиткоскроения им план е на път да се провали, защото Кремъл мигновено реагира, разрешавайки на олигарсите да върнат капитала си  в Русия.
В момента начело на Русия редом до Путин стоят цял щаб от специалисти. В него е най-големият дипломат понастоящем Сергей Лавров, в чийто кръв тече руско-арменско-грузинска кръв. В него е и военният министър Шойгу, чийто кръвна връзка е със Сибир и малката република Тува на границата с Китай и Тибет. Той направи руската армия една от най-силните в света, въпреки, че военният бюджет на Русия е $45 млрд. или повече от 10 пъти по малък от САЩ. Русия обаче разполага с асиметрични оръжия да се справя с всякаква военна заплаха. Последните години бяха извършиха мащабни реформи и реорганизации. По инициатива на Сергей Шойгу бяха създадени арктически войски за охрана на северната граница.
    Външнополитическите ходове на Русия в условията на новите политически реалности доведоха до нови силни позиции на Русия в Ирак. Дори най-големият съюзник на САЩ в този регион - Саудитска Арабия, установи нови политически и особено икономически отношения с Москва. Редица държави от региона вече желаят да се снабдят с най-модерно въоръжение, каквито са изключително ефективните руски ракетни комплекси С-400.
    Изключително яростният натиск за свалянето  във Венецуела на левия президент Мадуро също доведе до засилване на руските позиции. Договарят се доставки на ракети С-400, строеж на АЕЦ, предоставянаето на две находища с петрол и газ на Русия.

Под натиск на САЩ беше предизвикан Майданът в Украйна, впоследствие бяха наложени и санкции срещу Русия заради легитимното присъединяване на Крим към Русия и руската подкрепа за разбунтувалите се Донецка и Луганска народна република. Но Минските споразумения като преговорен механизъм за регулиране на конфликта с двете републики непрекъснато се нарушаваха от Киев. Самият режим на президента Петро Порошенко е затънал в корупция, понастоящем има силна опозиция срещу него, ръководена от Юлия Тимошенко и Михаил Саакашвили. Самата страна е пред фалит, след като Западът отказва да налива пари в страната заради ширещата се там корупция.
За съжаление на проамериканските западни политици санкциите не дадоха никакъв резултат. Например срещу една малка героична Куба не успяха няколко десетки години, могат ли тогава да имат някакъв шанс срещу мощна и голяма Русия? В отговор на санкциите Русия постигна високи резултати в селското стопанство и хранителната промишленост, страната стана производител №1 на зърно в света. Успехи има и в енергетиката, особено атомната, високите технологии, военнопромишления комплекс.
Не случайно страните от Вишеградската четворка въобще не се съобразяват със западните санкции. Унгарският премиер Виктор Орбан засилва постоянно икономическите си отношения с Русия, която ще строи АЕЦ в страната му. В Словакия въобще не разбиха промишления си комплекс, тясно свързан с руския. Австрия също поддържа добри политически и икономически отношения с Русия, очаква се младият им премиер Себастиян Курц да ги засили още повече.
    Франция има традиционно добри политически и икономически отношения, не случайно първата среща на Емануел Макрон като президент беше с Владимир Путин. Италия, Гърция и други европейски държави също държат на сътрудничеството с Русия.
    Но черешката на тортата за ползотворните икономически отношения са тези между Чехия и Русия. На 2 декември м.г. 2017 г., или в деня на откриването на новоизбрания чешки парламент, президентът Милош Земан показа своята политическа далновидност и посети Москва, придружен от 150 големи чешки бизнесмени. В руската столица бяха подписани договори за десетки милиарди евро. Впрочем, чешкият президент е изключително подготвен икономист, заедно с предшественика си Вацлав Клаус двамата имат важна роля за икономическата стабилност и напредък на Чехия.
Американският посланик се опита да му нарежда какви отношения трябва да има Чехия с Русия, на което Земан директно му заяви, че не желае да го среща в Пражкия храд и да не му говори за корупция, защото не е дипломат от кариерата и е попаднал в Чехия в знак на благодарност за икономическото лобиране на президента на САЩ. Кой от нашите измислени политици може да постъпи така? Заради тяхното безотговорно раболепничене пред САЩ отношенията ни с Русия паднаха на ниско ниво, тяхното умишлено нехайство и безотговорност пред българския народ провалиха няколко стратегически проекта, които можеха да засилят икономиката ни, а оттам и да повишат благосъстоянието на българския народ.
    Земан прие безпрецедентен ход с посещението си в Русия и постави под съмнение антируските санкции. Той се надсмя на Запада и глупавите му санкции, доказа пред света, че с Путин се играе по други, взаимноизгодни и за двете страни правила. Още през октомври 2017г. Земан заяви в Съвета на Европа в Страсбург, че санкциите срещу Русия са безсмислени. Той цитира бившия президент на Германия Йоахим Гаук, които бе заявил, че опитите за насилствено връщане на Кримския полуостров на Украйна ще доведе до световна война. "Вие искате ли да отидете на такъв риск?", попита той. За Земан и мнозинството чехи военният конфликт в Източна Украйна не означава защита на европейските ценности. За тях е по-добре да се сътрудничи с Русия, да има мир и стабилност.
    Същевременно Русия продължава да развива на Изток изключително положителни политически и икономически отношения с Китай, Индия, особено в рамките на формацията БРИКС. Същото е и с всички средноазиатски републики. Напредък отбелязаха и отношенията с Виетнам, Пакистан и дори с Япония. Насилствено наложената от САЩ изолация се провали благодарение на Владимир Путин, който впрочем заяви, че с президента Тръмп си разговарят на малки имена.
    Не случайно Путин обяви своята кандидатура в Нижни Новгород пред ветерани и работници от автомобилния завод ГАЗ, един от първите, създаден по времето на Съветския съюз и поставил началото на голямата промишленост."Русия ще върви напред и в това движение никой и никога няма да я спре", увери президентът. А на форум пред 600 души той заяви: "Какво ли не предвидиха в началото ни преди повече от 20 години: разпадане на страната, държавен колапс, измиране на нацията, неспособност да отговорим на предизвикателствата в борбата с международния тероризъм, невъзможност да разрешим много социални проблеми. Но ние не само запазихме целостта и суверенитета на Русия, но и направихме пробив в най-важните насоки в развитието на държавата. "Силна, устремена в бъдещето Русия е необходима на всички ни и всичко зависи от нас."
    В заключение моята прогноза е, че Владимир Владимирович ще бъде преизбран със 70 и повече дори процента от гласовете.



 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ