Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Спорт

Волейболистките на Марица Пд и треньорът им с второ отличие

Владимир Николов

23. Януари 2018 , брой: 15   94   0Капитанката на волейболния Марица Пд Радосвeта Тенева получи купата за Отбор на месец декември. Признанието е за спечелената от маричанки Купа на България, с която те заслужиха 14 гласа в анкетата на Пресклуб "България" и изпревариха футболния тим на ЦСКА, който получи само 6 вота за елиминирането на шампиона Лудогорец на 1/4-финала в турнира за Купата на България. Маричанки бяха Отбор и на месец ноември, след като станаха първият български отбор, влязъл в групите на Шампионската лига за жени.
Наставникът им Иван Петков пък бе отличен като Треньор на месец декември. Отборът му преследва историческа първа победа в група С на Шампионската лига при гостуването на  Хемик (Полице) в Полша. Двата тима загубиха първите си 2 мача в турнира и това подсказва, че полякините са преодолим съперник.
"Отиваме за успех в Полша. Нямаме нужда от специална настройка. Участието в турнира дава достатъчна мотивация. Няма промени в състава след загубата срещу сръбския Визура у дома преди 2 седмици", обяви Петков. "Пропуснахме голям шанс да победим вкъщи и то срещу преодолим противник. Настроението в отбора сега е възвърнато. Ще играем по-освободени”, разкри капитанката Тенева.
Според Петков класата на вътрешното ни първенство се подобрява, а той винаги учи своите състезателки да имат респект към противниците и да се влагат във всеки мач.Иван Петков и капитанката Радосвета Тенева на волейболните шампионки от Марица Пд бяха отличени като Треньор и Отбор за втори пореден месец
Снимка pressclubbg.com

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"